Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  67

  Koopwoningen Zwolle

  Koopwoningen Zwolle

  Zwolle: de groenste gemeente van Nederland en in 2006 zelfs uitgeroepen tot de groenste stad van Europa. De hoofdstad van Overijssel is een geliefde stad om te wonen; hoe kan het ook anders met wel 33 parken en de gezellige historische binnenstad? De vraag naar koopwoningen in Zwolle is dan ook groeiende. Zwolle dankt haar rijke historie aan haar ligging aan de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water en is van oudsher een Hanzestad. Ben je op zoek naar een koopwoning in Zwolle? Met behulp van onze handige zoekfilters heb je snel een overzicht van de koopwoningen die aansluiten bij je wensen. Je kunt ook alleen zoeken binnen het aanbod appartementen of huizen in Zwolle.

  Wonen in Zwolle

  Zwolle is de geboortestad van rock & roll-legende Herman Brood en telt 17 wijken. In de gemeente Zwolle wonen bijna 127.000 mensen, en de verwachting is dat aantal in 2040 is gegroeid naar ruim 142.000 (prognose CBS, 2017). Zwollenaren worden ook wel Blauwvingers genoemd; van origine een scheldnaam, maar inmiddels wordt deze benaming als geuzennaam gedragen. Ruim een derde van de huishoudens in Zwolle bestaat uit één persoon, maar er wonen ook veel gezinnen met kinderen. In 2018 telde Zwolle, dat tijdens carnaval de naam Sassendonk draagt, 56.595 woningen. Iets meer dan de helft hiervan, 52 procent, bestaat uit koopwoningen.

  Veel wijken in Zwolle hebben echt een eigen karakter. In het centrum bepalen monumentale panden het straatbeeld en is er dan ook weinig moderne hoogbouw te vinden. Buiten het centrum is daarentegen veel nieuwbouw te vinden, bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Stadshagen. In een buurtonderzoek van begin 2017 scoorden de wijken Veerallee, Spoolde en Berkum hoger dan een 8 op het gebied van leefomgeving. In bijna iedere Zwolse wijk is wel een park te vinden; onder Zwollenaren zijn Park de Wezenlanden en Het Engelse Werk favoriet. Een ander bijzonder park is het Stinspark in de wijk Westenholte; in de 13e eeuw stond daar een kasteel. Waar u ook een koopwoning zoekt in Zwolle, er is altijd groen in de buurt.

  Karakteristiek Zwolle

  Met een koopwoning in Zwolle woon je niet alleen in een karakteristieke stad, maar ook een heel innovatieve; in Zwolle zijn het Polymer Science Park en het Health Innovation Park gehuisvest. Daarnaast is er sinds kort een nieuw samenwerkingsverband in de haven, genaamd Port of Zwolle. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regio ruim 310.000 arbeidsplaatsen biedt, en de stad zelf meer dan 100.000. Ook innovatief, maar op een andere manier, zijn de gelauwerde Jonnie en Thérèse Boer. Hun sterrenrestaurant de Librije gooit hoge ogen en heeft Zwolle ook op culinaire gebied op de kaart gezet.

  Zwolle wordt daarnaast geroemd om haar culturele karakter; in Poptempel Hedon zijn allerhande artiesten en concerten te zien, maar ook liefhebbers van klassieke cultuur kunnen hun hart ophalen. Wat dacht je van museum De Fundatie, het Stedelijk Museum Zwolle, het Drostenhuis of het Vrouwenhuis? In en rond de Sassenstraat, Diezerstraat, Luttekestraat, Melkmarkt en Oude Vismarkt kun je daarnaast heerlijk rondstruinen en winkelen. In de IJsselhallen vinden regelmatig interessante evenementen en beurzen plaats.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Zwolle

  De afgelopen 5 dagen zijn er 5 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.