Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

122

Huizen te koop Arnhem

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Arnhem

Bekijk

Huis kopen Arnhem

Arnhem, de Gelderse stad aan de Rijn en de Veluwe, wordt steeds populairder onder huizenkopers. Vooral het groen in de stad is iets wat velen aanspreekt. De vraag naar koophuizen in Arnhem neemt daardoor toe. Wil je een huis kopen in Arnhem? Bekijk het laatste aanbod op Pararius!

Wonen in Arnhem

Dat steeds meer mensen een huis willen kopen in Arnhem, is niet vreemd. Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en heeft een zeer centrale ligging. Arnhem is bovendien een relatief grote stad met 157.223 inwoners verdeeld over 78.985 huishoudens. In totaal staan er 73.640 huur- en koophuizen in Arnhem. Slechts 43% van de woningen is een koophuis. De gemiddelde WOZ-waarde van een huis in Arnhem bedroeg in 2017 €175.000,-.

Ondanks dat Arnhem een grotere stad is, waarderen inwoners van Arnhem de stad vooral om haar dorpse karakter. Met name de groene omgeving, knusse dorpskernen en leuke evenementen zijn voor veel mensen reden om een er een huis te kopen. Arnhem heeft bovendien meerdere prijzen gewonnen waaruit de waardering van haar inwoners blijkt. Zo is de stad onder andere bekroond tot Beste Binnenstad van Nederland, Groenste Stad van Nederland en Beste Evenementenstad van Nederland.

Koophuizen in Arnhem

Wie een koophuis in Arnhem zoekt, heeft keuze uit verschillende wijken met elk een eigen karakter. Doordat de stad is verdeeld in drie stadsdelen - Centrum, Noord en Zuid - is Arnhem erg divers. Arnhem-Centrum omvat de oude binnenstad en bevat het grootste deel van de winkels, uitgaansgelegenheden en culturele voorzieningen die Arnhem rijk is. De binnenstad is bovendien uniek omdat het is verdeeld in acht kwartieren met elk hun eigen kenmerken en iconen.

Ook stadsdeel Arnhem-Zuid is erg populair onder woningzoekenden. Het stadsdeel biedt op dit moment grond aan ongeveer de helft van de Arnhemse bevolking en is volop in ontwikkeling. Aan nieuwbouw is er daardoor geen gebrek. Wie een modern huis in Arnhem wil kopen, kan bijvoorbeeld terecht in de nieuwe wijk Schuytgraaf, waar vooral wordt ingezet op de unieke identiteit van wijken en woningen. Ook stadsdeel Arnhem-Noord is een geliefd woongebied. Het stadsdeel bevat minder nieuwbouw, maar staat bekend om haar diversiteit: gemoedelijke buurten, prachtige herenhuizen en gerenoveerde appartementen.

Wat te doen in Arnhem?

Naast de zeer diverse woongebieden, is er in Arnhem ook een grote diversiteit aan cultuur. Grote evenementen vinden plaats in het multifunctionele stadion het Gelredome, tevens thuisbasis van de Arnhemse voetbalclub Vitesse. Bekende bezienswaardigheden zijn de Koninklijke Burgers Zoo, het Nederlands Openluchtmuseum, Museum Arnhem en de John Frostbrug. Ook aan natuur is in Arnhem geen gebrek: de stad kent vele prachtige natuurgebieden zoals het Park de Hoge Veluwe, Park Sonsbeek en de Ginkelse Heide. Park Sonsbeek heeft zelfs de titel Mooiste Stadspark van Nederland.