Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

137

Huizen te koop Nijmegen

Huis kopen Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en gaat zo'n 2000 jaar terug, toen de rijksstad nog Noviomagus Batavorum werd genoemd. Inmiddels is Nijmegen uitgegroeid tot de vierde studentenstad van Nederland en staat onder andere bekend om de bruisende binnenstad, de ligging aan de Waal, de Nijmeegse vierdaagse en de eeuwenoude Sint-Stevenskerk. Veel mensen willen dan ook een huis kopen in Nijmegen.

Koophuizen in Nijmegen

Op dit moment staan er ruim 78.000 huur- en koophuizen in Nijmegen. Zo'n 42% hiervan zijn koophuizen en ruim de helft (55%) is een eengezinswoning. De vraag naar koophuizen in Nijmegen groeit, net zoals in andere grote steden in Nederland. Om aan die vraag te kunnen voldoen worden er de komende jaren dan ook meerdere nieuwbouwprojecten gerealiseerd. De komende jaren krijgt de stad er zelfs ruim 4.000 nieuwe huizen bij. Deze worden vooral gebouwd in de wijken Lent en Oosterhout. Wie een huis wil kopen in Nijmegen, zit in deze wijken dus goed. Het centrum van Nijmegen wordt met de realisatie van project Metterswane voorzien van een architectonisch hoogstandje: deze woontoren komt aan het stationsplein en moet een van de nieuwe gezichten van de stad worden.

Inwoners van Nijmegen

Het is niet alleen de grootste stad van Gelderland, Nijmegen staat met 174.575 inwoners ook op de tiende plaats in het rijtje 'grootste steden van Nederland'. De grootste groep inwoners wordt vertegenwoordigd door mensen in de leeftijd van 25-45 jaar (28%), op de voet gevolgd door 45-65 jarigen (25%). Door de aanwezigheid van de Hogeschool van Nijmegen en de Radboud Universiteit vestigen zich jaarlijks ook veel studenten in de stad. Samen vormen zij zo'n tien procent van het totaal aantal inwoners.

Cultureel Nijmegen

Dat Nijmegen oud is, betekent niet dat er niets te doen is, integendeel juist! De stad beschikt over een bruisend stadscentrum dat is voorzien van vele winkels en restaurants. De locatie, direct aan de oevers van de Waal, geeft dit centrum een rustiek karakter. Ook aan uitgaansgelegenheden geen gebrek: Doornroosje bijvoorbeeld, is een echt begrip onder Nijmegenaren. Artiesten als Jett Rebel, Douwe Bob en Ilse DeLange stonden al eens op dit podium en in het weekend worden de leukste feesten van Nijmegen hier gegeven. Wie een huis koopt in Nijmegen, gaat bovendien wonen in een echte cultuurstad: Nijmegen werd in 2018 uitgeroepen tot European Green Capital.

En dan is er natuurlijk de Nijmeegse vierdaagse, misschien wel een van de meest bekende evenementen in Nederland. Dit wandelevenement wordt al sinds 1909 jaarlijks georganiseerd en is de grootste meerdaagse wandeltocht ter wereld.

Koophuis in Nijmegen

Wil je een huis kopen in Nijmegen? Op Pararius kun je gemakkelijk het aanbod koophuizen filteren, zo vind je precies wat je zoekt. Door gebruik te maken van alle handige filters, zie je alle aangeboden koophuizen die in Nijmegen in een actueel en compleet overzicht.