Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

239

Huizen te koop Breda

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Breda

Bekijk

Huis kopen Breda

Wie aan Breda denkt, denkt aan de Brabantse gezelligheid, een bruisend centrum met een scala aan cafés en een rijke verzameling van historische gebouwen en groen. Je denkt misschien zelfs aan een huis kopen. Breda ontving dan ook niet voor niets de titel 'Beste Binnenstad van Nederland'. Ook staat Breda bekend als echte Nassau-stad en biedt het grond aan de koninklijke luchtmacht. Juist door die veelzijdigheid zijn veel mensen op zoek naar een koophuis in Breda.

Koophuizen Breda

Wil je een huis kopen in Breda? Dan ben je dus niet de enige. Breda telt op dit moment ruim 183.000 inwoners, maar groeit naar verwachting nog flink door. De stad is dan ook een ideale uitvalsbasis voor gezinnen, maar ook voor studenten die na hun studie in de stad willen blijven. De diversiteit onder inwoners in de stad is daardoor groot. Bijna eenderde van de inwoners (26,2%) van Breda is tussen de 25 en de 45 jaar, maar de groep inwoners tussen de 45 en de 65 jaar is bijna niet zo groot (26,3%).

Breda telt ruim 83.000 woningen, waarvan iets meer dan de helft (55%) een koopwoning is. De gemiddelde WOZ-waarde daalde flink in de crisisjaren, maar zat in 2017 weer bijna op hetzelfde niveau als voor de crisis met € 235.000,-.

Wijken in Breda

De diversiteit van Breda is ook terug te zien in de verschillende delen van de stad. Mensen die een huis willen kopen in Breda, hebben keuze uit een enorme verscheidenheid aan wijken en bouwstijlen. De meeste inwoners - zo'n 30.000 - vind je in Breda West. Ook de wijk Zandberg is erg populair. Dit komt met name omdat deze wijk een van de mooiste straten van Breda kent; de Baronielaan. De wijk Belcrum wordt steeds aantrekkelijker voor mensen die een huis willen kopen in Breda: deze wijk wordt gezien als een echte upcoming wijk. De afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe appartementen gebouwd en de buurt heeft een flinke opknapbeurt gekregen.

Cultureel Breda

Ook op cultureel gebied komt Breda niets tekort. De Grote Kerk, in de 15e eeuw gebouwd door de Nassaus, is een echte eyecatcher met een rijke geschiedenis en ook in het Stedelijk Museum kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Vandaag de dag zitten de terrassen rondom de Grote Kerk helemaal vol en wordt er druk gewinkeld in winkelcentra als de Barones en 't Sas. Breda is daarnaast niet vies van een feestje: Bourgondisch Breda, het Breda Jazz Festival en natuurlijk carnaval zijn jaarlijks terugkerende events. Tijdens carnaval wordt Breda omgetoverd tot Kielegat en trekt de stad veel publiek met haar praalwagenoptocht.

Huizen te koop

Wil jij een huis kopen in Breda? Op Pararius vind je een ruim aanbod van koophuizen die aan jouw wensen voldoen. Met ons duidelijke en overzichtelijke zoeksysteem kun je gemakkelijk filteren op woningtypen, maar bijvoorbeeld ook op reistijd.