Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

285

Huizen te koop Tilburg

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Tilburg

Bekijk

Huis kopen Tilburg

Wil je een huis kopen in Tilburg? Tilburg is misschien wel de meest gevarieerde stad van Noord-Brabant: jong en oud komen er samen, je vindt er oude, karakteristieke panden én zeer moderne huizen en aan cultuur is geen gebrek. Wonen in deze typische studentenstad betekent wonen in een stad met voor ieder wat wils. De vraag naar koophuizen in Tilburg neemt daardoor ieder jaar toe.

Groeiende vraag naar koophuizen

Dat steeds meer mensen een huis kopen in Tilburg, komt onder andere door vergrijzing en de toename van eenpersoonshuishoudens, maar ook omdat steeds meer huizenkopers uitwaaieren naar steden buiten de Randstad. Uit de meest recente Bevolkings- en woningbehoefteprognose voor Noord-Brabant blijkt dat er tot 2030 nog 120.000 huur- en koophuizen in Tilburg bij zullen moeten komen, wat neerkomt op zo'n 10.000 huizen per jaar.

Toch is het percentage koophuizen in Tilburg nu al relatief groot: op dit moment bestaat 51 procent van het totaal aantal huizen uit koophuizen. De WOZ-waarde is in de crisisjaren flink gekelderd, maar vanaf 2015 zit deze weer in de lift. De gemiddelde WOZ-waarde in Tilburg lag in 2017 op € 182.000,-.

Inwoners Tilburg

Vooral onder studenten en jongeren is Tilburg erg populair: jongeren (15-25 jaar) vormen in Tilburg 15,3% van het totaal aantal inwoners. Dat is met name te danken aan de Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool, waar jaarlijks duizenden studenten studeren. De grootste groep van de in totaal 213.804 inwoners in Tilburg wordt echter vertegenwoordigd door mensen in de leeftijd van 25 tot 45 jaar.

Over Tilburg

Tilburg is een echte industriestad. De wolindustrie kwam er al in de Middeleeuwen tot bloei en in de 15e eeuw ontwikkelde zich tot machtige stad op industrieel gebied. Dit is nog steeds terug te zien in de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad waar vroeger de hoofdwerkplaats van de NS gevestigd was. Ook bij de Spoorzone komen alle uitersten samen: er worden de komende jaren moderne gebouwen gebouwd in dit gebied, maar de rijke industriële geschiedenis blijft gewaarborgd.

Koophuis in Tilburg

Wil jij een huis kopen in Tilburg? Op Pararius vind je alle koophuizen in Tilburg die voldoen aan jouw wensen. Duidelijk en overzichtelijk, met de mogelijkheid om heel gericht te filteren op woningtypes en verkoopprijzen, maar ook op kenmerken van de buurt, zoals supermarkten, ov-punten en scholen in de omgeving.