Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

136

Huizen te koop Den Bosch

Bekijk ook nieuwbouwprojecten in de buurt van Den Bosch

Bekijk

Huis kopen Den Bosch

's-Hertogenbosch - in de volksmond Den Bosch - is een stad met karakter, sfeer en historie. De Brabantse stad is een geliefde plek om te winkelen, werken en wonen. En daar zijn redenen genoeg voor. Het is dan ook niet vreemd dat de vraag naar koopwoningen in Den Bosch toeneemt. Ben je op zoek naar een koophuis in Den Bosch? Start dan op Pararius je zoektocht naar een nieuwe woning.

Koophuizen Den Bosch

's-Hertogenbosch is de hoofdstad van Noord-Brabant en dat is niet voor niets; niet alleen staat het provinciehuis er, de vestingstad staat ook symbool voor de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Toch heeft de Brabantse hoofdstad niet de meeste inwoners van de provincie; dat is Eindhoven. In Den Bosch woonden in 2017 ruim 152.000 mensen, van wie de meeste tussen de 25 en 29 jaar oud zijn. Het westen en noorden zijn de dichtstbevolkte stadsdelen met de Kruiskamp aan kop als buurt met de meeste inwoners. Er zijn ruim 70.000 woningen verspreid door de stad, waarvan iets meer dan de helft (51%) een koopwoning is.

Koophuis in Den Bosch

Wie een huis zoekt in Den Bosch, heeft keuze uit veertien verschillende wijken met elk zijn eigen bijzondere eigenschappen. Droom je van een oud pareltje, dan zit je het best in de binnenstad. Wil je liever een iets moderner huis? Dan kun je beter zoeken in de wijk Empel-Oost of De Groote Wielen, de jongere wijken van de stad met volop nieuwbouwwoningen. In Zuidoost heb je relatief veel ruimte, met veel groen, brede wegen en ruim opgezette kavels.

Dorps karakter van Rosmalen en Vinkel

Ook het rustige Rosmalen - tot 1996 een afzonderlijke gemeente - hoort bij Den Bosch. In dit voormalige zanddorp wonen veel forensen. Hetzelfde geldt voor Vinkel, dat in 2015 onderdeel werd van de Brabantse hoofdstad. Vinkel staat bekend om het dorpse karakter met veel ruimte en groen. Naast een relatief oude kern heeft het sinds 2006 ook een nieuwe woonwijk, het Soperse Bos. Heb je wat meer te besteden en woon je graag ruimtelijk, dan kun je terecht in Engelen, een voormalig dorp bekend om de aanwezigheid van 'kastelen'. Hier vind je voornamelijk twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen.

Cultuur in Den Bosch

De diversiteit van Den Bosch is ook zichtbaar in het culturele karakter van de stad. Den Bosch is een van de oudste steden van Nederland en dat zie je onder andere terug in de vele vestingwerken. Boven de Binnendieze - het oude waterstelsel in Den Bosch - vind je nog veel middeleeuwse panden met authentieke sfeer. In de binnenstad struin je door smalle kronkelende straatjes volgens middeleeuws patroon en vind je de bijzondere Sint-Janskathedraal, oude gevels en restanten van stadsmuren.

Den Bosch heeft daarnaast een bruisend en levendig centrum. De stad zit bomvol cafeetjes, restaurantjes en terrasjes, en er is van alles te beleven op cultureel gebied. Bovendien staat 's-Hertogenbosch in de top vijf van sterkste economische regio's in het land. Daarmee is het niet alleen een aantrekkelijke stad om te wonen, maar ook om te werken.