Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  177

  Koopwoningen Maastricht

  Koopwoningen Maastricht

  In het zuiden van Nederland vinden we Maastricht, door de lokale bevolking uitgesproken als Mestreech. De stad staat onder andere bekend om het Vrijthof, een van de leukste pleinen van Nederland, en de Sint-Servaasbrug, de oudste brug van Nederland. Sint-Servaas is de beschermheilige van Maastricht. Maastricht is een historische stad en ligt in een bijzondere omgeving, namelijk aan de voet van de Sint-Pietersberg. Het is een van de oudste steden van Nederland; vanwege haar gunstige ligging aan de Maas werd deze plek al vroeg bewoond. Wonen in Maastricht staat dan ook voor ruimte en rust, maar ook voor gezelligheid. Op zoek naar een koopwoning in Maastricht? Op Pararius kun je het aanbod koopwoningen in Maastricht filteren op jouw woonwensen, maar je kunt ook een overzicht bekijken van alle appartementen of huizen in Maastricht.

  Wonen in Maastricht

  Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en is tevens de grootste gemeente van de provincie. Maastricht telt 122.723 inwoners en is onderverdeeld in vijf stadsdelen. Maastricht is niet alleen een populaire stad om te wonen, het is zelfs een bekend bedevaartsoord. Er zijn in Maastricht dan ook veel kerken en kloosters te vinden, waaronder de bekende Onze Lieve Vrouwebasiliek en het Klooster van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

  De woningvoorraad van Maastricht telt 61.955 woningen, waarvan 38 procent bestaat uit koopwoningen. Ben je op zoek naar een koopwoning in Maastricht? De stad heeft een verscheidenheid aan bouwstijlen en sferen te bieden in de verschillende wijken; zo is De Heeg populair onder gezinnen met kinderen, is het voormalige tuindersdorp Sint Pieter een wat chiquere buurt en is Wyck geliefd door het historische karakter en de ligging in het centrum.

  Magisch Maastricht

  Zoals gebruikelijk is voor een stad in het zuiden, heeft Maastricht ook een zeer bourgondisch karakter. Als je in Maastricht woont ontkom je niet aan carnaval. Dit wordt hier wel op een andere manier gevierd dan in Brabant; in Maastricht draait het vooral om de eigen carnavalskrakers in Mestreechs dialect.

  Maastricht is erg geliefd onder toeristen en dagjesmensen, mede dankzij publiekstrekkers als het Natuurhistorisch Museum Maastricht, het Museum aan het Vrijthof, het Generaalshuis, het Centre Céramique en het Frontenpark. Liever winkelen? Dat kan in het Stokstraatkwartier of winkelcentra Mosae Forum en Entre Deux. Vervolgens gezellig een biertje drinken kan in de vele café's die Maastricht herbergt in en rondom de bruisende Markt, het Onze Lieve Vrouweplein en de Platielstraat. Maar Maastricht is niet alleen een toeristische trekpleister; dankzij de komst van de University of Maastricht trekken er ook steeds meer jongeren naar de stad, waarvan er ook veel na hun studie blijven hangen. Met een koopwoning in Maastricht woon je dus gegarandeerd in een diverse, maar bovenal gezellige omgeving!

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Maastricht

  De afgelopen 5 dagen zijn er 9 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.