Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Bouwjaar

Straal

Woningtype

Perceeloppervlakte

Soort aanbod

Voorzieningen

142

Huizen te koop Maastricht

Huis kopen Maastricht

Maastricht, de parel aan de Maas en een geliefde stad voor een dagje winkelen of een weekendje weg. Maar naast dat de stad erg populair is onder toeristen of dagjesmensen, is het ook een populaire woonstad. Ben jij van plan een huis te kopen in Maastricht? Check het nieuwste aanbod op Pararius en vind snel jouw nieuwe koophuis in Maastricht.

Koophuizen in Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt 122.000 inwoners. Het is de grootste stad van de hele provincie. In totaal telt Maastricht 61.485 woningen waarvan 38% een koophuis is. In 2017 was de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Maastricht €186.000.

In totaal telt de stad 5 stadsdelen en 52 wijken. Populair is de wijk Wyck, vanwege de ligging vlakbij het stadscentrum. De Heeg is vooral populair onder gezinnen met kinderen en in Sint Pieter vind je de wat meer chique woningen in Maastricht. Nieuwbouw is onder andere te vinden in de wijk Céramique.

Werk en economie in Maastricht

Maastricht is niet alleen een populaire stad onder inwoners; steeds meer bedrijven weten de stad te vinden. Dat komt onder andere omdat de kenniseconomie flink in opkomst is. Diverse hoofdkantoren van grote bedrijven als Vodafone en Q-park hebben zich in Maastricht gevestigd. Een positieve ontwikkeling, want met de komst van grote bedrijven neemt ook de werkgelegenheid toe.

Door de komst van University Maastricht is de stad ook steeds meer in trek bij studenten, velen blijven na hun studie zelfs in Maastricht wonen. Door het bijna volledige Engelstalige onderwijs wonen er veel buitenlandse studenten in Maastricht: maar liefst 53% van alle studenten aan University Maastricht komt uit het buitenland.

Cultuur in Maastricht

Ook aan cultuur en mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding ontbreekt het in Maastricht niet. Een terrasje pakken kan op het gezellige Vrijthof, de Markt, het Onze Lieve Vrouweplein en in de Platielstraat. De stad telt daarnaast diverse bezienswaardigheden, zoals Onze Lieve Vrouwebasiliek en het Klooster van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria. Ook het Generaalshuis, Centre Céramique en het Frontenpark zijn publiekstrekkers. Bekende musea zijn het Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Museum aan het Vrijthof. Het Vrijthof is bovendien bekend door de bijzondere evenementen die er worden georganiseerd. Zo vindt in de wintermaanden het evenement Magisch Maastricht plaats, en staat de zomer in het teken van het openlucht optreden van de bekende violist André Rieu.

Daarnaast is Maastricht - net als in de rest van het zuiden - een echte carnavalsstad. In Maastricht richten ze zich vooral op de eigen carnavalsklassiekers in Mestreechs dialect. Dit dialect wordt overigens nog door een groot deel van de autochtone bevolking gesproken.

Huizen te koop in Maastricht

Kortom: Maastricht heeft voor ieder wat wils. Op zoek naar een koophuis in Maastricht? Op Pararius zoek je gemakkelijk naar beschikbare huizen die te koop staan in de stad én de omgeving. Met behulp van de handige zoekfilters zie je alle huizen die aan jouw wensen voldoen gewoon in een duidelijk, compleet en actueel overzicht.