Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  2

  Huurwoningen Hoensbroek

  Huurwoningen in Hoensbroek, bekijk uw huurwoning op Pararius!

  Hoensbroek maakt deel uit van de gemeente Heerlen en ligt in de Nederlandse provincie Limburg. Hoensbroek maakt sinds 1982 deel uit van de gemeente Heerlen, daarvoor was het een zelfstandige gemeente. Hoensbroek werd vroeger “Broek”of “Broich” genoemd, wat moeras betekend. De Limburgse benaming voor Hoensbroek is “Gebrook” en het betekent het moeras. In 1388 werd Gebrook gescheiden van Heerlen en geschonken aan ridder Herman Hoen, wiens familie toen Hoen van den Broeck heette. Later veranderde de naam in Hoensbroek en het was een van de adellijke families in Limburg. Herman Hoen bouwde vervolgens het kasteel, dat nu kasteel Hoensbroek wordt genoemd en was er de eerste bewoner van. Het kasteel Hoensbroek is een van de grootste bezienswaardigheden in de omgeving. In het kasteel zijn wekelijks feesten om bepaalde feestelijke aangelegenheden. In het dorp bevindt zich de kleine
  St. Janskerk bij de markt waarvan de bouwperioden verschillen van de dertiende eeuw tot de achttiende eeuw. De kerk diende als kapel.

  Op zoek naar: huurwoningen Hoensbroek, huurwoning Hoensbroek, huurhuizen Hoensbroek, huurhuis Hoensbroek. U vindt ze op Pararius. Een woning huren in Hoensbroek of verhuren in Hoensbroek begint bij Pararius! Doorzoek gratis duizenden huurwoningen op Pararius!

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Hoensbroek

  De afgelopen 5 dagen zijn er 0 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.