Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  28

  Huurwoningen Leeuwarden

  Huurwoningen in Leeuwarden: bekijk alle huurhuizen op Pararius!

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Leeuwarden? Op Pararius kun je gratis zoeken in het meest complete aanbod aan huurwoningen in Leeuwarden. Met behulp van onze handige filters zoek je alleen tussen huurwoningen die aan jouw wensen voldoen. Op die manier maken we je zoektocht naar een huurwoning in Leeuwarden een stuk makkelijker.

  Over Leeuwarden
  Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie van Friesland en heeft daarmee een centrumfunctie in het Noord-Westen van Nederland. De stad kent een rijke historie en op cultureel gebied is er veel te beleven. In 2018 is Leeuwarden zelfs verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Toch is Leeuwarden nog redelijk onontdekt en rustig, iets wat door de bewoners wordt gewaardeerd. De rust, centrale ligging in Noord-West Nederland en vele voorzieningen maken Leeuwarden een populaire woonlocatie. Veel mensen zijn er dan ook op zoek naar een huurwoning.

  Leeuwarden is één van de elf steden die onderdeel zijn van de Elfstedentocht. De Elfstedentocht is een schaatswedstrijd op natuurijs door, zoals de naam al zegt, elf steden in de provincie Friesland. Andere plaatsen die onderdeel zijn van de 'Tocht der Tochten' zijn Sneek, Harlingen, Dokkum en Franeker.

  Een huis huren in Leeuwarden
  In Leeuwarden wonen bijna 94.000 mensen in 48.000 woningen. Het grootste deel van deze woningen is een huurwoning, 54 procent (2020). Huurwoningen in Leeuwarden zijn in verhouding tot de rest van Nederland redelijk betaalbaar. In het vierde kwartaal van 2020 betaalden nieuwe huurders in de vrije sector gemiddeld € 9,79 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in Leeuwarden. Dat is ongeveer € 6,00 minder dan het landelijk gemiddelde. Wie op zoek is naar betaalbare huurwoningen kan dus het best zoeken in Leeuwarden en omgeving. Populaire buurten in Leeuwarden zijn Welgelegen, de Oranjewijk en De Waag.

  Een appartement huren in Leeuwarden
  Ongeveer 45 procent van alle woningen in Leeuwarden is een appartement. Wie een appartement wil huren in Leeuwarden vindt op Pararius het meest complete overzicht. Met behulp van onze handige filters zie je alleen huurwoningen die aan jouw woonwensen voldoen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op woningtype 'appartement' en alleen zoeken tussen huurappartementen in Leeuwarden. De meest geschikte huurwoningen zijn op die manier zo gevonden!

  Huurhuizen in Leeuwarden
  Ben je op zoek naar een huurwoning in Leeuwarden? Dan zit je goed op Pararius! Pararius is een woningplatform waar makelaars hun huurwoningen op kunnen plaatsen. Omdat wij het aanbod van alle makelaars verzamelen op onze website, vind jij alle huurwoningen in Leeuwarden op één plek. Op die manier maken we jouw zoektocht naar een huurwoning een stuk makkelijker. Start vandaag nog met zoeken naar jouw nieuwe huurwoning, appartement, kamer of studio in Leeuwarden op Pararius!

  Woning verhuren in Leeuwarden
  Wil je van jouw woning een huurwoning maken? Pararius brengt je gratis in contact met de beste verhuurexperts in Leeuwarden. Zij kunnen jouw huurwoning aanbieden op Pararius en je helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Leeuwarden

  De afgelopen 5 dagen zijn er 2 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.