Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  154

  Koopwoningen Apeldoorn

  Koopwoningen Apeldoorn

  'Even Apeldoorn bellen' – het is een gevleugelde uitspraak wanneer er iets flink in de soep loopt. Maar Apeldoorn is niet alleen bekend vanwege de hilarische reclamespotjes van Centraal Beheer Achmea, waarvan het hoofdkantoor in Apeldoorn gevestigd is. De stad, gelegen op de Veluwe (Gelderland), herbergt namelijk ook publiekstrekkers als Paleis het Loo, de Apenheul en kinderpretpark Julianatoren. Apeldoorn is geliefd als woonplaats; hoe kan het ook anders met zoveel mooie stadsparken en zo'n groene omgeving? Een groot gedeelte van de Apeldoornse woningvoorraad bestaat uit koopwoningen; ruim 59 procent. Als je op zoek bent naar een koopwoning in Apeldoorn is dit dus goed nieuws. Op Pararius vind je eenvoudig je weg binnen het aanbod koopwoningen in Apeldoorn. Je kunt ook specifiek zoeken binnen het aanbod naar appartementen of huizen. Voor je het weet is jouw toekomstige koopwoning in Apeldoorn gevonden!

  Groen en karakteristiek wonen in Apeldoorn

  Als de Nederlandse koninklijke familie in Apeldoorn wilde wonen, van Stadhouder Willem III tot prinses Margriet, kun je ervan uitgaan dat je met een koopwoning in Apeldoorn goed zit. In Apeldoorn wonen ruim 161.000 mensen. Een derde van de huishoudens bestaat uit gezinnen met kinderen, en iets meer dan een derde uit eenpersoonshuishoudens.

  De stijl van de huizen in Apeldoorn wordt gekenmerkt door veel vrijstaande en monumentale panden en er is in de stad weinig hoogbouw te vinden. Ideaal dus wanneer je dol bent op een karakteristieke en historische uitstraling. Apeldoorn heeft vele stadsparken. De parken die in de gelijknamige villawijk 'De Parken' liggen zijn alle vier een rijksmonument: het Oranjepark, het Wilhelminapark, het Prinsenpark en het Verzetsstrijderspark. Een ander bekend en populair park is natuurpark Berg en Bos. Hier zijn onder andere een uitkijktoren, speelweide en bosvijver te vinden, waardoor er altijd wat te beleven is voor jong en oud. Als je in je toekomstige woning graag door groen omgeven wordt, is Apeldoorn de juiste stad om een koopwoning te zoeken.

  De stad Apeldoorn

  Apeldoorn, tijdens carnaval ook wel Knienenburg genoemd, is een knusse stad en kent diverse sferen in de verschillende wijken. Zo is De Sprengen een kindvriendelijke wijk, Zuid een wat volksere buurt, Berg en Bos erg statig en Kerschoten wordt getypeerd als een gezellige wijk. Waar je ook woont in Apeldoorn, er zijn altijd voorzieningen in de buurt. Winkelen kan in winkelcentrum de Oranjerie, de Eglantier of in de Zwitsalhallen, vernoemd naar de Apeldoornse oprichter van het babymerk Zwitsal. Maar Apeldoorn heeft ook de langste winkelstraat van Nederland, namelijk de Hoofdstraat.

  Apeldoorn is een belangrijke bron van werkgelegenheid voor de omgeving. Onder andere de Belastingdienst, het Kadaster en HANOS hebben er hun hoofdkantoor. Heb je een koopwoning in Apeldoorn gevonden, maar werk je niet in de stad? Dit hoeft geen probleem te zijn; Apeldoorn heeft namelijk uitstekende uitvalswegen. Via de A1 en A50 ben je snel in andere steden, of je pakt de trein vanaf station Apeldoorn, station Apeldoorn Osseveld of station De Maten.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Apeldoorn

  De afgelopen 5 dagen zijn er 9 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.