Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  98

  Koopwoningen Arnhem

  Koopwoningen Arnhem

  Klassieke muziek, theater, haute couture, kunst en dans: Arnhem heeft een schat aan culturele bezienswaardigheden. Arnhem wordt daarom ook wel de culturele hoofdstad van het oosten genoemd en is daarmee een geliefde woonstad. Ook op de woningmarkt is dat terug te zien: er is veel vraag naar koopwoningen in Arnhem. Ben je op zoek naar een koopwoning in Arnhem? Op Pararius vind je een actueel overzicht van alle woningen te koop in Arnhem, die je naar eigen wens kunt sorteren. Ben je specifiek op zoek naar een huis of appartement? Filter dan het aanbod koopwoningen Arnhem naar woningtype.

  Nieuwbouw in Arnhem

  Arnhem is de snelst groeiende stad van de regio. Op dit moment wonen er 157.223 inwoners, maar naar verwachting neemt het aantal inwoners de komende jaren flink toe. Ook het aantal huishoudens groeit: met name het aantal eenpersoonshuishoudens. Daarmee zal de woningvoorraad – nu 74.416, waarvan 43 procent koopwoningen – flink moeten toenemen om aan de vraag naar huur- en koopwoningen in Arnhem te kunnen voorzien. Met name in Arnhem-Zuid worden veel nieuwbouwprojecten gerealiseerd, zoals in Schuytgraaf en Elden.

  Arnhem bruist

  De groei van het aantal eenpersoonshuishoudens komt met name door starters die naar Arnhem trekken en er een koopwoning zoeken. Dat Arnhem een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren, is niet vreemd. Arnhem is een creatieve stad met een bruisend centrum met tal van restaurants en cafés. Bovendien is Arnhem is een winkelstad bij uitstek. Er is voor ieder wat wils: in de grote winkelstraten als de Jansstraat, de Vijzelstraat, Ketelstraat en Bakkerstraat zijn winkels van de grote modeketens te vinden, terwijl de 7 straatjes juist bekend staan om de creatieve conceptstores en boetiekjes. Op loopafstand van het centrum, in het Arnhemse Klarendal, bevindt zich bovendien het Modekwartier: een creatieve wijk die geheel gewijd is aan mode, kunst, design en eten. Het modekwartier speelt een belangrijke rol in de reputatie van Arnhem als mode- en designstad, maar ook het ArtEZ, de Hogeschool voor de Kunsten, draagt eraan bij. Veel jongeren besluiten zich in het creatieve deel van de stad te vestigen en op zoek te gaan naar een koopwoning in Arnhem.

  Dat Arnhem een creatieve stad is, is ook terug te zien aan het gevarieerde aanbod aan culturele activiteiten als het Fashion Festival Arnhem of het grote aantal theaters en podia, zoals het GelreDome, het Artemis Theater, het Luxor, het Stadstheater en het Posttheater.

  Arnhem, groene woonstad

  Naast dat Arnhem bekend staat om cultuur en creativiteit, is Arnhem ook rijk aan natuur: de stad ligt aan de rand van de Veluwe en ook het uiterwaardengebied ligt binnen handbereik. Ook Arnhem zelf is bijzonder groen. Vooral in het Noorden van de stad zijn verschillende stadsparken te vinden, zoals Park Zypendaal, Landgoed Klarenbeek, maar ook dierenpark Burgers' Zoo is er te vinden. Veel mensen kiezen dan ook voor een koopwoning in Arnhem- Noord vanwege het groen. Ook in Arnhem-Zuid is veel groen te vinden, bijvoorbeeld in de wijken De Laar, Elderhof en Holthuizen. Veel woningen te koop in Arnhem-Zuid zijn onderdeel van een nieuwbouwproject.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Arnhem

  De afgelopen 5 dagen zijn er 5 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.