Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  149

  Koopwoningen Nijmegen

  Koopwoningen Nijmegen

  Nijmegen is een stad vol verrassingen. De stad heeft niet alleen een bruisend en sfeervol centrum aan het water, maar is ook de vierde studentenstad van Nederland. De stad groeit daardoor snel en de vraag naar koopwoningen neemt sterk toe. Ook het aanbod van woningen te koop in Nijmegen groeit. Ben je op zoek naar een koopwoning in Nijmegen? Door gebruik te maken van de handige filters op Pararius vind je alle koopwoningen in Nijmegen die voldoen aan jouw wensen in één duidelijk overzicht. Ben je specifiek op zoek naar een appartement of juist een woonhuis? Zoek dan in het aanbod koopwoningen naar verschillende woningtypes.

  Nijmegen groeit

  Nijmegen is een groeistad: het aantal inwoners is in drie jaar tijd met vier procent gestegen tot 175.948 inwoners en stijgt naar verwachting tot een inwonertal van 180.000 in 2025. De groei van Nijmegen wordt voor een groot deel bepaald door studenten die naar de stad komen: ongeveer tien procent van alle inwoners is een student aan bijvoorbeeld de Radboud Universiteit Nijmegen of de Hogeschool van Nijmegen. Daarmee is Nijmegen de vierde studentenstad van Nederland. Veel studenten blijven na hun studie in de stad wonen. De vraag naar koopwoningen in Nijmegen neemt daardoor toe.

  Bijbouwen koopwoningen Nijmegen

  Om de grote vraag naar koopwoningen in Nijmegen aan te kunnen, wordt er in de stad flink bijgebouwd. Koopwoningen worden vooral bijgebouwd in Nijmegen Noord: daar ligt de focus op laagbouw voor het koopsegment. Door de aantrekkingskracht van de stad is de koopmarkt in Nijmegen flink aangetrokken. Vooral bij starters: veel studenten blijven na hun afstuderen in de stad wonen. Ruim driekwart van de starters op de op zoek zijn naar een koopwoning in Nijmegen is dan ook hoogopgeleid.

  Populaire stad

  De vraag naar koopwoningen in Nijmegen groeit niet voor niets: Nijmegen is een bijzondere stad en staat bekend als gezellig, gastvrij en sfeervol. Het centrum ligt aan de oevers van de Waal en bruist door de vele winkels en uitgaansgelegenheden zoals Doornroosje, het Euro Cafe en Wijncafé Pinot. Daarnaast is Nijmegen een echte cultuurstad. Aan musea is geen gebrek: zo zijn er het Huis van de Nijmeegse geschiedenis, Muzieum, het Afrikamuseum en het Architectuurcentrum Nijmegen. Ook op straat is de Nijmeegse geschiedenis terug te zien. Voor liefhebbers zijn er zelfs meerdere koopwoningen in Nijmegen te vinden met een historische achtergrond. Toch denken veel Nederlanders niet in de eerste plaats aan de binnenstad als het over Nijmegen gaat. Een grote factor in de bekendheid van de stad is toe te schrijven aan de Nijmeegse vierdaagse die tezamen met de Vierdaagsefeesten jaarlijks worden gehouden. Tijdens het evenement staat de binnenstad volledig op zijn kop en wordt overspoeld door meer dan een miljoen toeristen en dagjesmensen.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Nijmegen

  De afgelopen 5 dagen zijn er 8 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.