Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  170

  Koopwoningen Breda

  Koopwoningen Breda

  Breda wordt ook wel de Parel van het Zuiden genoemd vanwege al haar mooie historische gebouwen en groene omgeving. Ook de Brabantse gezelligheid maakt de stad geliefd. Er zijn dan ook veel mensen die een koopwoning zoeken in de stad. Ben je op zoek naar een woning te koop in Breda die precies bij je past? Op Pararius vind je dankzij de handige zoekfilters alle koopwoningen in Breda. Ook kun je gericht zoeken naar huizen of appartementen.

  Wonen in Breda

  Er wonen in Breda, provincie Noord-Brabant, bijna 183.000 mensen. Van de Bredase woningvoorraad bestaat 54,7 procent uit koopwoningen: ruim 40.000 huishoudens. De gemiddelde WOZ-waarde van een koopwoning in Breda is € 255.000. De Bredase bevolking bestaat uit diverse huishoudens; zo wonen er veel gezinnen, maar ook onder studenten is Breda populair. Zij studeren aan de NHTV of Hogeschool Avans. Tevens is de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda gevestigd, net als het hoofdkwartier van de Koninklijke Luchtmacht. Een van de wijken waar veel mensen op zoek gaan naar een koopwoning, is Zandberg. Deze wijk is gelegen in het centrum en heeft een van de mooiste straten van Breda, de Baronielaan. Zoek je een koopwoning met een goede bereikbaarheid? De wijk Belcrum ligt ten noorden van het centraal station en groeit snel in populariteit. Ook wijken als Ginniken of Valkenberg zoeken veel mensen in Breda een koopwoning.

  Feeststad Breda

  Breda staat vooral bekend om de gezelligheid en de sfeer. Zo zitten de terrassen op de Grote Markt rondom de Grote Kerk en op de Havermarkt vaak helemaal vol en wordt er druk gewinkeld in winkelcentra als 't Sas en de Barones. Ook om haar feestjes wordt Breda geroemd: het Breda Jazz Festival, Bourgondisch Breda, Breda Live en Dancetour zijn naast carnaval de bekendste events. Als Kielegat heeft Breda zich bijvoorbeeld nationaal op de kaart gezet en de feesten en praalwagenoptocht in de hele stad trekken jaarlijks veel publiek.

  Stad met meerdere gezichten

  Toch is Breda meer dan alleen feestjes en gezelligheid. De stad kent een andere kant: zo is het een stad met een rijke geschiedenis. De eerste vermelding van Breda stamt uit 1125. In het verleden verwierf de stad welvaart met onder andere de lakenhandel. Daarnaast heeft Breda altijd veel aanzien gehad, omdat de Nassaus er hun hof hadden in het Kasteel van Breda. Daarom wordt Breda nog steeds een Oranjestad genoemd. Ook cultuur- en natuurliefhebbers voelen zich thuis in de stad. Zo is er het Stedelijk Museum Breda en het Chassé-theater. Voor iedereen met een woning in Breda is groen bovendien altijd binnen handbereik. Met natuurgebieden als het Mastbos, het Liesbos, De Rith en de Chaamse bossen is er altijd ergens een plek te vinden om uit te waaien of tot rust te komen.

  Breda is daarmee een stad met veel verschillende inwoners van alle leeftijden. Opvallend is bijvoorbeeld dat de groep inwoners tussen de 45 en de 59 jaar ongeveer even groot is als de groep inwoners tussen de 20 en de 29 jaar. Ook op de koopmarkt is dat terug te zien: er zijn veel woningen te koop in Breda voor starters, maar ook veel doorstromers begeven zich op de woningmarkt in Breda.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Breda

  De afgelopen 5 dagen zijn er 14 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.