Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  209

  Koopwoningen Tilburg

  Koopwoningen Tilburg

  Van oud karakteristiek tot zeer modern, van creatief tot statig, van student tot gezin en van expat tot hipster, in Tilburg kan en mag alles en komt iedereen samen. Dat maakt Tilburg een interessante woonstad. De vraag naar koopwoningen in Tilburg neemt daardoor in snel tempo toe. Ben je ook op zoek naar een koopwoning in Tilburg? Via Pararius vind je alle koopwoningen in Tilburg die voldoen aan je wensen in een duidelijk overzicht. Ben je specifiek op zoek naar een huis of appartement, dan filter je de zoekresultaten eenvoudig per woningtype.

  Studentenstad

  Tilburg is de zesde stad van Nederland en is als een van de grootste steden van Noord-Brabant met name onder jongeren en studenten populair. Dat komt door de Tilburg University, Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool, waar jaarlijks duizenden studenten studeren. Jongeren en studenten vormen gezamenlijk zo'n 9 procent van het totaal aantal inwoners van ruim 215.000. Jongeren tussen de 20 en de 24 jaar zijn daarmee de grootste groep inwoners van Tilburg.

  Woningaanbod in Tilburg

  Veel jongeren die in Tilburg hebben gestudeerd, gaan er na hun studie op zoek naar een woning. Hoewel de vraag en het aanbod naar woningen in Tilburg redelijk goed op elkaar aansluiten, groeit de vraag naar woningen te koop in Tilburg flink. Daarom is en wordt de woningvoorraad, die op 1 januari 2018 bestond uit 97.612 woningen, uitgebreid met een groot aantal nieuwbouwwoningen. Nergens in Brabant zijn er de afgelopen jaren zoveel nieuwe woningen bijgekomen als in Tilburg. Om de bevolkingsgroei en de daarbij toenemende vraag naar woningen aan te kunnen, moet de woningvoorraad tot 2040 groeien tot bijna 112.000 woningen (prognose CBS, 2017).

  Tilburg groeit

  Tilburg groeit niet alleen qua woningaanbod, ook het centrum transformeert. Tilburg heeft daarbij ingezet op een levendig en bruisend centrum. Zo wordt het Stadskwartier omgetoverd tot stadstuin en is in de Frederikstraat een vernieuwd overdekt winkelgebied verrezen. Ook oude vertrouwden, zoals bruine kroegen rondom de Oude Markt, Poppodium 013, eetcafés en restaurants vullen de stad. Bovendien is er ook op straat veel te beleven: het hele jaar door worden er door Tilburg festivals en festiviteiten georganiseerd. Festival Mundial, Tilburg Ten Miles, het Tilburgs Bierfestival, de Meimarkt en Festival Incubate zijn echte publiekstrekkers. Ook de Tilburgse Kermis is door heel Nederland bekend en geliefd.

  Het oude Tilburg

  Ondanks dat de stad heeft ingezet op vernieuwing en een groter aanbod nieuwe huur- en koopwoningen in Tilburg, is ook het 'oude' Tilburg nog steeds interessant. Tilburg is van oudsher een echte textielstad, waarover in bijvoorbeeld het Textielmuseum meer te leren valt. Ook het Stadsmuseum, het Natuurmuseum Brabant en het Peerke Donderspaviljoen leren bezoekers meer over de stad en de omgeving. Tilburg wordt ook wel gezien als de meest verrassende stad van Noord-Brabant. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een koopwoning in Tilburg.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Tilburg

  De afgelopen 5 dagen zijn er 14 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.