Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  142

  Koopwoningen Den Bosch

  Koopwoningen Den Bosch

  Ben je op zoek naar een koopwoning in een historische maar bruisende stad met de natuur dichtbij? Dan is Den Bosch een goede keuze! De voormalige garnizoensstad ligt middenin de natuur, maar in de binnenstad van Den Bosch waan je je in een heel andere wereld: daar bruist het van de Brabantse gezelligheid. Den Bosch heeft daarmee veel gezichten, met ieder een bijpassende naam: de stad wordt ook wel 's-Hertogenbosch, Oeteldonk of Moerasdraak genoemd. Ben je op zoek naar een koopwoning in Den Bosch? Met name de binnenstad is erg populair, maar ook in Muntel-Vliert en Zuid zijn koopwoningen erg gewild. Je vindt er een mix van appartementen en huizen.

  Wonen in Den Bosch

  's-Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant en is niet alleen een stad, maar ook een gemeente. Het is de geboortestad van de beroemde schilder Jheronimus Bosch, ook wel Jeroen Bosch genoemd, waarvan een standbeeld op de Markt staat. De gemeente Den Bosch telt ruim 152.000 inwoners en 68.000 huishoudens. Iets meer dan een derde van de huishoudens bestaat uit één persoon, iets minder dan een derde uit tweepersoonshuishoudens en een kwart uit gezinnen met kinderen; een diverse bevolkingssamenstelling dus.

  De woningvoorraad van Den Bosch telt bijna 70.000 woningen, waarvan 58 procent koopwoningen. Van de totale woningvoorraad bestaat 62 procent uit eengezinswoningen. Qua architectuur zijn er grofweg twee stijlen te zien in Den Bosch; de oude, historische binnenstad met haar monumentale panden, en de modernere gebieden rondom het centrum. In de Bossche binnenstad is weinig hoogbouw te vinden.

  Ben je op zoek naar een koopwoning in Den Bosch, dan is het interessant om te weten dat de gemiddelde woningwaarde op € 288.000,- ligt; ter vergelijking, de gemiddelde woningwaarde in Nederland is € 209.000,-.

  Typisch 's-Hertogenbosch

  Den Bosch is in veel opzichten een unieke stad. Met een koopwoning in Den Bosch ben je bijvoorbeeld verzekerd van een middeleeuws stadscentrum. Daarnaast ligt de stad in een heel groene omgeving waar meerdere kleine rivieren, waaronder de Dommel, samenkomen. Je kunt gaan wandelen in natuurgebied Het Bossche Broek, het Groene Woud of de Maashorst, maar ook in de stad langs de vele prachtige kerken die 's-Hertogenbosch rijk is, met als hoogtepunt de Sint-Janskathedraal. Andere historische bezienswaardigheden in Den Bosch zijn de stadswallen, het Zwanenbroederhuis, Moriaan en Fort Citadel. Zoek je liever de reuring op? In de Brabanthallen, het Theater aan de Parade, of de Verkadefabriek is altijd wel wat beleven. En wie houdt er niet van Bossche bollen?

  Den Bosch heeft daarnaast uitstekend openbaar vervoer en via de snelwegen A59 en A2 ben je binnen no-time in andere grote omliggende steden. Voor werkgelegenheid hoef je trouwens de stad niet uit; er zijn veel werkgevers in 's-Hertogenbosch en omstreken te vinden. Grote werkgevers zijn het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Essent en de provincie Noord-Brabant. Maar nog meer grote bedrijven hebben hun hoofdvestiging in Den Bosch, waaronder SNS Bank, het Brabants Dagblad en Heijmans B.V.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Den Bosch

  De afgelopen 5 dagen zijn er 9 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.