Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  153

  Koopwoningen Enschede

  Koopwoningen Enschede

  Overweeg je om een woning te kopen in Enschede? Enschede is het epicentrum van muziek en cultuur in het oosten van het land en daarnaast de grootste stad van de provincie Overijssel, vlakbij de grens met Duitsland. Daardoor heeft de stad een steeds grotere aantrekkingskracht op woningzoekenden uit de regio. Op Pararius vind je alle woningen te koop in Enschede in één actueel overzicht. Door gebruik te maken van de filters, vind je bovendien eenvoudig alle koopwoningen in Enschede die voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Ben je op zoek naar een woonhuis of appartement, selecteer dan het aanbod op woningtype.

  Koopwoningen Enschede

  Enschede telt ruim 158.500 inwoners en heeft een woningvoorraad van 74.564 woningen. Daarvan is ruim 62 procent een eengezinswoning. Opvallend is het kleine aantal nieuwbouwwoningen in Enschede: de meeste woningen werden gebouwd tussen 1965 en 2005. Daarna liep het aantal gebouwde woningen snel terug, met name omdat vraag en aanbod goed op elkaar aansloten. De woningmarkt in Twente ontwikkelt zich echter snel. De vraag naar koopwoningen in Enschede is zelfs groter dan de vraag, met name in de prijsklasse tot € 300.000.

  Nieuwe woonwijk

  Vooral woningen in wijken die grenzen aan het centrum zijn gewild. Een bijzondere wijk is Roombeek: daar waar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond, herrees in de jaren na de ramp een compleet nieuwe woonwijk waar wonen, architectuur, kunst en cultuur samenkomen. Zo is er het Cultuurpark, waar een aantal kunst en cultuurinstellingen zich hebben gevestigd, waaronder TETEM Kunstruimte, het museum Twente en Museum TwentseWelle. Ook het AKI ArtEZ Academie voor Art en Design is in Roombeek gevestigd. Centraal in de wijk is het kunstwerk ter nagedachtenis aan de ramp: het verdwenen huis tussen hemel en aarde op de Lasonderbleek. Daaromheen zijn de nieuwste koopwoningen in Enschede te vinden.

  Bruisende binnenstad

  Haaks op de moderne wijk staat de authentieke binnenstad van Enschede, met de Oude Markt en de aangrenzende Grote Kerk en de Sint Jacobuskerk als centraal punt. De Oude Markt wordt ook wel de huiskamer van Twente genoemd: op het plein worden regelmatig evenementen georganiseerd en er rondom vind je tal van hippe cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden, zoals het nieuwe eetcafe STOET, een begrip in de stad. Wie op zoek is naar een authentieke koopwoning in Enschede, is in deze buurt op zijn plek. In de straten rondom het plein bevinden zich bovendien veel winkels, waaronder grote modeketens. Enschede is daarmee dé winkelstad van Oost-Nederland. Wie de drukte van het centrum wil ontvluchten, kan terecht in een van de vele stadsparken zoals het Volkspark, het Ledeboerpark en het Wooldrikspark. Ook de Campus van Universiteit Twente, op voormalig landgoed Drienerlo, is erg groen.

  Bovendien is Enschede ook de nummer één studentenstad van Oost-Nederland. Jaarlijks studeren er zo'n 26.000 studenten aan Universiteit Twente, Hogeschool Saxion Aki, het ArtEZ en ROC Twente. De vraag naar woonruimte in Enschede neemt daardoor toe. Veel studenten zijn op zoek naar een zelfstandige kamer of een studentenkoopwoning in Enschede.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Enschede

  De afgelopen 5 dagen zijn er 13 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.