Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Bouwjaar

  92

  Koopwoningen Groningen

  Koopwoning Groningen

  Groningen: de culturele stad van het noorden, een van de steden met de meest tevreden inwoners én de grootste studentenstad van de regio. Groningen heeft de laatste jaren flink wat positieve titels op haar naam mogen bijschrijven. Mede daardoor neemt de vraag naar woningen in Groningen toe. Het vinden van een geschikte koopwoning in Groningen is voor veel woningzoekenden dan ook een uitdaging. Ben je op zoek naar een koopwoning in Groningen? Pararius helpt je daar graag bij. Met de handige zoekfilters vind je eenvoudig alle koopwoningen uit ons aanbod die voldoen aan jouw persoonlijke wensen en budget. Ben je specifiek op zoek naar een appartement of huis, bekijk dan het aanbod koopwoningen Groningen gesorteerd op woningtype.

  Krappe woningmarkt Groningen

  Ondanks dat Groningen een populaire woonstad is, is het koopwoningaanbod in Groningen relatief klein. In de gemeente Groningen staan een krappe 100.000 woningen waarvan slechts 38 procent koopwoning, tegenover een landelijk gemiddelde van 56,2 procent. De meeste koopwoningen in Groningen zijn te vinden in Noordoost, Oud-West, Oud-Zuid en Zuidwest. Anders dan in de meeste grote steden, is er in Groningen voornamelijk laagbouw te vinden. Bijna 36 procent van alle woningen is een eengezinswoning. Meergezinswoningen zijn voornamelijk te vinden in de binnenstad en worden hoofdzakelijk bewoond door studenten.

  Woningen te koop Groningen

  'Grun' heeft een jong en hip imago. Met een gemiddelde leeftijd van 36,4 jaar is het de jongste stad van Nederland. De grootste groep inwoners is tussen de 25 en 45 jaar oud (61.815 inwoners) en neemt het snelst toe. Ook de groep jongeren en jongvolwassenen is groot: in totaal wonen er zo'n 47.673 mensen tussen de 15 en de 25 jaar. Ondanks het kleine aanbod koopwoningen in Groningen, is de koopmarkt voor die doelgroep wel interessant: in 2017 lag de WOZ-waarde van koopwoningen in Groningen gemiddeld op € 157.000,-.

  Koopwoningen in Groningen voor starters

  Dat Groningen een jonge stad is, heeft voor een groot deel te maken met het enorme aantal studenten. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen zijn de visitekaartjes van de stad en zorgen voor een toestroom van in totaal zo'n 50.000 studenten. De KEI-week, de introductieweek voor eerstejaars – is in heel Nederland bekend.

  Ook veel activiteiten en hotspots zijn gericht op jonge bewoners. Zo zijn er uitstekende uitgaansgelegenheden, zoals rondom de Grote Markt en in de Poelestraat. Bekende plekken zijn het Grand Café De Drie Gezusters en het opvallende Café Restaurant Goudkantoor, een bijna 400 jaar oud monumentaal pand in de binnenstad. Ook op cultureel vlak heeft Groningen veel te bieden. Zo is er het Groninger Museum, het Universiteitsmuseum en de Martinitoren. Veel studenten blijven na hun studie dan ook in de stad wonen en gaan op zoek naar een koopwoning in Groningen.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Groningen

  De afgelopen 5 dagen zijn er 10 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.