Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  29

  Huurwoningen Deventer

  Huurwoningen in Deventer, vind hier alle huurhuizen in Deventer

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Deventer? Dan ben je op Pararius aan het juiste adres. Op ons platform vind je het grootste aanbod aan beschikbare huurwoningen in Deventer en omgeving. Ga nu op zoek naar jouw toekomstige huurwoning!

  Over Deventer
  Deventer is een stad en gemeente in de provincie Overijssel. Deventer wordt ook wel de Hanzestad genoemd en is met 100.718 inwoners de derde gemeente van Overijssel. Deventer wordt ook wel de Koekstad genoemd vanwege de bekende Deventer koek.

  Daarnaast is Deventer een van de vijf oudste steden van Nederland en is gelegen aan rivier de IJssel. De plaats werd voor het eerst genoemd rond de 9e eeuw. De historie van de stad is nog op veel plekken terug te zien. In de Hanzestad vind je het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, de Athenaeumbibliotheek. Voor liefhebbers van historische karakteristieken, is Deventer een geschikte stad om een huurwoning te zoeken. In Deventer kun je diverse musea bezoeken die meer vertellen over de geschiedenis, waaronder het Speelgoedmuseum en Museum de Waag.

  Ben je op zoek naar huurwoningen op een levendige locatie dan kun je ook in Deventer terecht. Op het bekende plein De Brink kun je diverse leuke winkels en terrassen vinden. Op loopafstand van het plein zijn diverse huurwoningen te vinden.

  Ook de gunstige ligging maakt Deventer populair onder mensen die op zoek zijn naar een huurwoning. Deventer ligt in de buurt van Zwolle, Apeldoorn, Zutphen en Kampen.

  Wonen in de Koekstad
  Per 1 januari 2020 telt de stad 100.718 inwoners, verdeeld over 46.648 huishoudens. De grootste leeftijdscategorie binnen deze bewonersgroep is de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar, gevolgd door de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar. De verdeling tussen het aantal mannen en vrouwen is in Deventer ongeveer gelijk. De stad telt 15 wijken. De wijk Colmschate Vijfhoek telt 12.650 en telt hiermee de meeste inwoners, gevolgd door de wijk Zandweerd. Deze wijk telt 11.625 inwoners. In de wijk Voorstad vind je veelal knusse, kleine woningen en jaren '30 woningen. Ben je op zoek naar huurwoningen met een historisch karakter, dan zit je in deze wijk dus goed. Ook vind je in de wijk Voorstad stadion De Adelaarshorst, het voetbalstadion van voetbalclub Go Ahead Eagles. In de wijk Rivierenwijk vindt je veel opgeknapte en gerenoveerde huurwoningen. Tevens ligt deze wijk op loopafstand van het historische centrum. Hier vind je bijvoorbeeld de Assenstraat.

  De meeste huurwoningen in Deventer op Pararius zijn appartementen. Ben je op zoek naar een appartement, dan zit je in Deventer dus goed.

  Huurprijzen
  In het derde kwartaal van 2020 betaalde de nieuwe huurders gemiddeld €16,56 per vierkante meter per maand voor huurwoningen in Nederland. Hiermee is de gemiddelde landelijke huurprijs gedaald met 0,4% ten opzichte van een jaar ervoor. Gemiddeld betaalde huurders in dit kwartaal €10,65 per vierkante meter per maand voor huurwoningen in Overijssel. In tegenstelling tot het landelijke gemiddelde, zijn de huurprijzen datzelfde kwartaal in Deventer gestegen met 4,5%. Huurwoningen in Deventer en omgeving zijn dus iets in prijs gestegen, maar zijn nog altijd een stuk goedkoper dan huurwoningen in andere delen van Nederland.

  Een appartement huren in Deventer
  Appartementen die te huur staan in de Hanzestad kun je bekijken op Pararius. Door middel van onze zoekmachine vind je eenvoudig een huurappartement in Deventer.

  Huis verhuren Deventer
  Heb je een eigen woning die je als huurwoning wil aanbieden? Verhuur je woning in Deventer via Pararius! We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met een professionele makelaar bij jou in de buurt. De makelaar zorgt er vervolgens voor dat jouw woning in het overzicht van huurwoningen in Deventer komt te staan. Zo is je woning verhuren dus heel eenvoudig.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Deventer

  De afgelopen 5 dagen zijn er 4 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.