Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  12

  Huurwoningen Purmerend

  Huurwoningen Purmerend, ruim aanbod aan huurhuizen op Pararius

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Purmerend? Op Pararius vind je het meest complete overzicht van huurwoningen in Purmerend. Start vandaag nog met zoeken en vind snel en eenvoudig jouw nieuwe huurwoning!

  Huren in Purmerend
  Purmerend is een middelgrote stad en gemeente in de provincie Noord-Holland. Purmerend kreeg in 1484 marktrecht en vanaf dit moment groeide de stad uit tot een bloeiende marktstad. Handel in kaas en vee waren een belangrijke bron van inkomen voor de inwoners van Purmerend. De stad staat dan ook bekend om de traditionele Koemarkt en wordt ook wel de marktstad genoemd. Purmerend is een stad met veel karakteristieke panden, waarin ook veel huurwoningen te vinden zijn. Purmerend is goed bereikbaar vanuit Amsterdam, Alkmaar, Bergen en Zaandam.

  Naast de Koemarkt beschikt Purmerend over winkelcentrum Eggert. In dit winkelcentrum tref je ruim 50 winkels. Daarnaast telt Purmerend twee musea, het Purmerends museum en museum Waterland. Het Purmerends museum is een kleinschalig museum over de historie van de stad, gelegen midden in het historische stadscentrum. Museum Waterland is een museum dat gericht is op kunst. Daarnaast beschikt de stad over een theater, namelijk Theater de Purmaryn.

  Wonen in Purmerend
  In 2020 telde Purmerend 81.233 inwoners, verdeeld over 73.408 huishoudens. De leeftijdscategorie 45 tot 54 jaar vormt de grootste groep in Purmerend, gevolgd door de categorie 25 tot 45 jaar. In totaal telt de stad 7 wijken, waarvan de wijk Weidevenne de meest dichtbevolkte wijk is van de stad. Tevens is dit ook een van de nieuwste wijken van Purmerend, samen met de wijken Gors en Purmer Zuid. Weidevenne telde in 2020 19.425 inwoners en wordt gevolgd door de wijk Purmer Noord, waar 14.310 inwoners wonen. De wijk Centrum telt daarentegen maar 4.575 en is hiermee de meest dunbevolkte wijk van Purmerend.

  Huurprijzen in Purmerend
  In de vrije sector is de gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in Nederland in het vierde kwartaal van 2020 gedaald met 3,7 procent, ten opzichte van een jaar geleden. Nieuwe huurders betalen gemiddeld €16,16 per vierkante meter per maand. In de provincie Noord-Holland is de gemiddelde dit kwartaal gedaald met 6,3 procent. Hier betalen nieuwe huurders gemiddeld €20,36 per vierkante meter per maand.

  Vind huurwoningen in Purmerend op Pararius
  Start jouw zoektocht naar huurwoningen in Purmerend vandaag nog op Pararius. Zoek tussen het volledige aanbod aan huurwoningen of maak gebruik van onze handige filters. Op die manier zoek je alleen tussen huurwoningen in Purmerend die aan jouw woonwensen voldoen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op woningtypen, zoals appartementen, kamers en studio's. Reageer direct door contact op te nemen met de verhuurmakelaar. Via Pararius vind je eenvoudig en gratis jouw nieuwe huurwoning in Purmerend!

  Woning verhuren in Purmerend
  Heb je een eigen woning in Purmerend en wil je deze verhuren? Via Pararius kun je je woning in Purmerend eenvoudig te huur aanbieden. Vind een makelaar bij jou in de buurt en je woning kan door de makelaar eenvoudig op Pararius worden geplaatst. Zo staat jouw huurwoning binnen no time tussen het aanbod aan huurwoningen in Purmerend op Pararius!

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Purmerend

  De afgelopen 5 dagen zijn er 1 nieuwe woning voor jouw zoekopdracht bij gekomen.