Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  15

  Huurwoningen Zaandam

  Op zoek naar een huurwoning in Zaandam?

  Zaandam is de grootste stad van de Zaanstreek en neemt een bijzondere plek in in Nederland. Zaandam ligt op een steenworp afstand van Amsterdam, maar het contrast tussen de twee steden is enorm. In nog geen tien minuten verruil je de altijd drukke hoofdstad voor een historische plek met molens, klompen en de rust van de Zaan. Kortom: ben je op zoek naar een huurwoning vlakbij de een grote stad maar ben je ook een liefhebber van rust en natuur, dan kun je in Zaandam je hart ophalen.

  Huurwoningen in Zaandam
  Zaandam ligt aan de rivier de Zaan en staat voor buitenstaanders bekend om de Zaanse Schans. Deze openluchtattractie trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Vreemd is dat niet: de Zaanse Schans biedt iets wat geen enkele andere Nederlandse stad te bieden heeft. Het gebied staat vol met authentieke oude huisjes, molens, schuren en werkplaatsen uit de achttiende en negentiende eeuw. Ook aan musea is er geen gebrek. In Zaandam vind je de klompenmakerij, een kaasmakerij, een tingieterij en diverse restaurants en souvenirwinkels.

  Zaandam onderdeel van Zaanstad
  Zaandam heeft echter niet alleen aantrekkingskracht op dagjesmensen. Ook steeds meer Amsterdammers verruilen hun woning binnen de ring voor een grotere woning met tuin in het buitengebied. De stad krijgt er daardoor steeds meer inwoners bij. Zaandam heeft inmiddels 78.820 inwoners en is daarmee de grootste stad van Zaanstad, een gemeente waar nog zeven andere steden en dorpen onderdeel van uitmaken.

  Huurwoningen vinden in Zaandam
  Doordat Zaandam relatief klein is, is de druk op de woningmarkt een stuk minder aanwezig dan in Amsterdam, waardoor het makkelijker is om er koop- of huurwoningen te vinden. Dat drukt enerzijds op de authenticiteit van de stad, maar juist vanwege de toenemende populariteit van de stad heeft Zaandam steeds meer te bieden. Zo heeft het centrum van de stad een metamorfose ondergaan. De afgelopen jaren is het centrum verbouwd tot een modern grootstedelijk centrum met kantoren, winkels, openbare gebouwen, woningen, hotels en openbaar vervoer. Het project, ook wel bekend als Inverdan, heeft nieuwbouw verenigd met de traditionele Zaanse bouwstijl.

  De ontwikkeling van de stad zorgt ervoor dat er steeds meer voorzieningen zijn voor inwoners. Wil je een woning huren in Zaandam, dan hoef je de gemakken van een grote stad dus niet te missen. In het stadshart van Zaandam zijn tal van restaurants, terrasjes en evenementen. Ook het schoolaanbod is zeer uitgebreid.

  Nieuwbouwhuurwoningen Zaandam
  De grote vraag naar huurwoningen zorgt er bovendien voor dat nieuwbouw een belangrijk onderdeel is van de herinrichting van de stad. Daardoor is het nieuwbouwaanbod heel divers. Ben je op zoek naar een huurwoning in Zaandam, dan heb je keuze uit diverse wijken met authentieke huurwoningen én nieuwbouw. Zo is er Oostzijderpark: een wijk die door bewoners ook wel als mooiste wijk van Zaandam wordt gezien. De wijk staat bekend om de vele projecten met nieuwe koop- en huurwoningen en het vele groen. Ook zijn er meerdere speeltuinen en sociale voorzieningen te vinden. Ben je op zoek naar een huurwoning in een wijk met een iets meer authentieke uitstraling, dan zit je goed in de Rosmolenbuurt. De wijk werd begin vorige eeuw gebouwd en in de loop der jaren is er veel gerenoveerd en verbouwd. Toch wordt de wijk nog altijd gedomineerd door authentieke straatjes en typisch Zaanse huisjes.

  De wijk Kogerveld is ook het benoemen waard. In deze ruim opgezette wijk zijn voornamelijk huurwoningen te vinden. De wijk is bovendien erg goed bereikbaar. Tot slot is er de Schildersbuurt: een sfeervolle wijk met veel groen. De wijk biedt een unieke mix tussen huurwoningen uit de jaren 30 en nieuwbouwwoningen. Ben je op zoek naar huurwoningen dichtbij het centrum, dan zit je in deze wijk goed. De wijk ligt namelijk op slechts tien minuten fietsen van het centrum.

  Andere populaire wijken in Zaandam waar veel huurwoningen te vinden zijn, zijn de Burgemeestersbuurt, de Russische buurt, Westerspoor en Oud-West.

  Vind huurwoningen in Zaandam op Pararius
  Door de populariteit van de stad kan het lastig zijn om een leuke huurwoning in Zaandam te vinden. Om jouw zoektocht gemakkelijker te maken, vind je op Pararius een uitgebreid en actueel overzicht van alle huurwoningen in Zaandam en omgeving. Via ons platform leg je bovendien gemakkelijk contact met makelaars in Zaandam. Zo heb je jouw huurwoning in Zaandam snel gevonden!

  Jouw woning te huur aanbieden?
  Heb je een woning in Zaandam die je graag zou willen verhuren? Ook daar kan Pararius bij helpen. Ga naar woning verhuren, vul je gegevens in en een van de beste makelaars van Zaandaam neemt vrijblijvend contact met je op.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Zaandam

  De afgelopen 5 dagen zijn er 1 nieuwe woning voor jouw zoekopdracht bij gekomen.