Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  22

  Huurwoningen Hoofddorp

  Huurwoningen Hoofddorp? Jouw nieuwe huurhuis staat op Pararius!

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Hoofddorp? Dan ben je bij Pararius aan het juiste adres! Op onze website vind je het volledige aanbod aan huurwoningen in Hoofddorp. Met behulp van onze handige filters zoek je alleen tussen huurwoningen die aan je wensen voldoen. Op die manier maken we je zoektocht naar een huurwoning in Hoofddorp een stuk makkelijker!

  Huren in Hoofddorp
  Hoofddorp ligt in de provincie Noord-Holland en is de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. Andere plaatsen in deze gemeente zijn onder andere Badhoevedorp, Zwanenburg, Lijnden en Nieuw-Vennep. Hoofddorp ligt nabij de grootste en enige internationale luchthaven van Nederland: Schiphol. Door de ligging nabij Schiphol zijn er in de buurt van Hoofddorp vele voorzieningen te vinden, wat het een populaire woonlocatie maakt. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar een huurwoning in Hoofddorp.

  Wist je dat Hoofddorp een droogmakerij is? Dat wil zeggen dat het voorheen één grote watervlakte was. Tussen 1849 en 1852 zijn drie meren tussen Amsterdam, Leiden en Haarlem drooggelegd. Op deze plek zijn uiteindelijk de plaatsen die onderdeel zijn van gemeente Haarlemmermeer ontstaan, waaronder Hoofddorp. Wonen in Hoofddorp betekent dus wonen in de buurt van drie grote steden. De gemeente Haarlemmermeer is een perfecte uitvalsbasis voor huurders uit de grote steden in de buurt wat ervoor zorgt dat veel mensen een huurwoning in Hoofddorp zoeken. Populaire wijken in Hoofddorp zijn onder andere Hoofddorp-Noord, Floriande-West en Hoofddorp-Zuid.

  Huurhuizen in Hoofddorp
  Dat de populariteit van Hoofddorp de afgelopen jaren is toegenomen is terug te zijn in de cijfers. Op dit moment (2020) telt Hoofddorp zo'n 76.000 inwoners. Veertig jaar geleden waren dit er nog geen tienduizend. In Hoofddorp zijn ongeveer 31.000 woningen te vinden waarvan de minderheid huurwoningen zijn: 30 procent. Twee derde van deze huurwoningen is in bezit van woningcorporaties, het overige deel is een vrije sector huurwoning. Nieuwe huurders in deze sector betalen gemiddeld €15,78 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in Hoofddorp (Q3 2020). De huurprijzen liggen hiermee iets lager dan het landelijk gemiddelde en een stuk lager dan die van huurwoningen in buurgemeente Amsterdam.

  Huurwoningen in Hoofddorp
  Wie op zoek is naar een huurwoning in Hoofddorp heeft ruime keuze op Pararius. Alle makelaars kunnen hun huurwoningen op Pararius plaatsen waardoor jij ze kunt bekijken in één overzicht. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, appartement, studio of kamer in Hoofddorp: op Pararius vind je een ruim aanbod. Je kunt filteren op woningtypen, oppervlakte, locatie, huurprijs en voorzieningen in de woning. Op die manier zoek je alleen tussen huurwoningen in Hoofddorp die aan jouw wensen voldoen. Reageer daarna gratis en direct op huurwoningen via Pararius, door contact op te nemen met de makelaar. Start vandaag nog met zoeken en vind snel jouw nieuwe huurwoning in Hoofddorp

  Woning verhuren in Hoofddorp
  Wil je van jouw woning een huurwoning maken? Pararius brengt je gratis in contact met de beste verhuurexperts in Hoofddorp. Zij kunnen jouw huurwoning aanbieden op Pararius en je helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Hoofddorp

  De afgelopen 5 dagen zijn er 6 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.