Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Straal

Woningtype

Interieur

Voorzieningen

2

Huurwoningen Volendam

 • Huis Heideweg

  1132 DA Volendam (Volendam-Blokgouw 4, 5 en 6)
  € 2.100 per maand
  Te huur 6 woningen nabij Volendam, allen 3 ruime slaapkamers. Volledig ingerichte luxe woning. 3 ...
  woonopp.
  100 m²
  kamers
  4
 • Appartement Haven

  1131 EV Volendam (Volendam-Oude kom)
  € 1.500 per maand
  Altijd al willen wonen 'op de dijk' van Volendam met fantastisch uitzicht op de Haven? Op ...
  woonopp.
  110 m²
  kamers
  3

Huurwoning Volendam - Pararius huurhuizen

Huurwoningen in Volendam: Op Pararius heeft u keuze uit vele huurhuizen in Volendam.

Het dorp Volendam ligt in de gemeente Edam-Volendam, in de provincie Noord-Holland. Volendam ligt op ongeveer 20 kilometer van Amsterdam.

Volendam heet van oorsprong Vollendam. Hier kwam Oorspronkelijk de E of IJe, waaraan de plaats Edam lag, in de Zuiderzee. De Edammers groeven in 1.357 een kortere verbinding tussen het Purmermeer en de Zuiderzee. Vervolgens werd voor de oude haven van Edam een dam gebouwd en de oude haven werd dichtgemaakt; vandaar Vollendam. Vlak na de aanleg daarvan vestigden zich hier boeren en vissers.

Volendam is tegenwoordig een plaats met zo'n 22.000 inwoners die nog altijd fors groeit. De toeristen komen vanuit alle uithoeken van de wereld op zoek naar lang vergeten klederdracht en vissersboten maar vinden slechts enkele souvenirwinkeltjes aan de haven en een boot die hen naar Marken kan vervoeren. De bevolking onderscheidt zich nog steeds qua gebruiken en modebeeld van de rest van Nederland en de Volendammers spreken ook nog een dialect, het Volendams.

Via Pararius kunt u snel en gratis uw gewenste huurhuis vinden. Vanuit uw zetel kunt u via Pararius snel en gemakkelijk een huurhuis vinden waar al uw wensen aan voldoen.