Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  13

  Huurwoningen Amersfoort

  Huurwoningen in Amersfoort: zoek jouw huurwoning op Pararius!

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Amersfoort? Op Pararius vind je het meest complete overzicht van huurwoningen in Amersfoort. Start vandaag nog met zoeken en vind snel en eenvoudig jouw nieuwe huurwoning!

  Huren in Amersfoort
  Wie op zoek is naar huurwoningen in Amersfoort heeft de keuze uit een divers aanbod. Of je nu wilt wonen in de pittoreske binnenstad met haar rijke historie of een landelijke buitenwijk aan de Utrechtse heuvelrug: in Amersfoort kan het allemaal. Amersfoort ligt in het hart van Nederland, in de provincie Utrecht. De stad is zowel met de auto als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Om deze reden hebben veel organisaties hun (hoofd)kantoor in Amersfoort gevestigd en werken er veel mensen in de stad. Amersfoort is niet alleen een populaire stad om in te werken, ook veel mensen willen er wonen. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar huurwoningen in Amersfoort dan ook groot is.

  Wonen in Amersfoort
  Er wonen meer dan 157.000 mensen in Amersfoort, verspreid over meer dan 67.000 woningen (2020). Minder dan de helft van alle woningen in Amersfoort is een huurwoning: 42 procent. Hiervan is het grootste deel in bezit van woningcorporaties, 12 procent van alle huurwoningen in Amersfoort valt in de vrije sector.

  De vraag naar huurwoningen in Amersfoort is echter groot en dit zorgt ervoor dat de huurprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen. Gemiddeld betalen nieuwe huurders in de vrije sector €13,93 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in Amersfoort (Q4 2020). In vergelijking tot de rest van Nederland liggen de huurprijzen Amersfoort redelijk laag, namelijk zo'n twee euro lager dan het landelijk gemiddelde. Amersfoort is door haar vele voorzieningen, centrale ligging en in verhouding tot grote steden betaalbare huurwoningen een perfecte uitvalsbasis voor veel huurders. Bekende wijken in Amersfoort zijn de Bloemenbuurt en de Architectenbuurt.

  Huurhuizen in Amersfoort
  Zoek je een huurwoning in Amersfoort? Dan zit je goed op Pararius! Pararius is een woningplatform waarop makelaars hun huurwoningen kunnen plaatsen. Doordat wij de huurwoningen van alle makelaars verzamelen in één handig overzicht wordt de zoektocht naar een huurwoning in Amersfoort een stuk makkelijker. Met onze handige filters zoek je alleen tussen huurwoningen die aan jouw wensen voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op woningtypen als appartementen, kamers en studio's. Ook kun je filteren op huurprijs en oppervlakte.

  Woning verhuren in Amersfoort
  Wil je van jouw woning een huurwoning maken? Pararius brengt je gratis in contact met de beste verhuurexperts in Amersfoort. Zij kunnen jouw huurwoning aanbieden op Pararius en je helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Amersfoort

  De afgelopen 5 dagen zijn er 1 nieuwe woning voor jouw zoekopdracht bij gekomen.