Prijs

Oppervlakte

Aantal kamers

Straal

Woningtype

Interieur

Voorzieningen

3

Huurwoningen Abcoude

 • Appartement Haagwinde

  1391 XZ Abcoude (Abcoude-Noordoost)
  € 2.300 per maand
  Ruime woning aan de Haagwinde Abcoude. Op een steenworp van Amsterdam, vind u de gezellige en ...
  woonopp.
  143 m²
  kamers
  6
 • Huis Botshol 16

  1391 HP Abcoude (Abcoude Buitengebied)
  € 3.700 per maand
  We proudly offer For Rent this luxury 6 bedroom, 3 bathroom country villa in a beautiful location, ...
  woonopp.
  361 m²
  kamers
  8
  bouwjaar
  1974
  tuinopp.
  5.000 m²
 • Huis Van Voorthuijsenhof

  1391 JX Abcoude (Abcoude-Zuidwest)
  € 10.000 per maand
  Details: • Size of the property: 350 m2 • Number of bedrooms: 5 • Number of bathrooms: 2 • ...
  woonopp.
  350 m²
  kamers
  6
  bouwjaar
  1994

Huurwoningen in Abcoude, bekijk uw huurwoning op Pararius!

Huurwoningen in Abcoude, bekijk snel het aanbod van huurhuizen in Abcoude. Via Pararius huurt u uw ideale huurwoning in Abcoude.

Over Abcoude
Gemeente Abcoude ligt aan de rand van de provincie Utrecht onder de rook van Amsterdam. In een polderlandschap, doorsneden door bekende en minder bekende riviertjes als het Gein, de Angstel, de Holendrecht, de Winkel en de Waver. Water is net als in de rest van Nederland een bepalende factor in Abcoude. Denk aan de twee prachtige landschappen die deel uitmaken van het westelijk weidegebied van Utrecht en van het Groene Hart: het Geingebied en Botshol.

Het Geingebied is een nog vrijwel ongeschonden schoolvoorbeeld van een Hollands polderlandschap met groene weiden, watergangen en boerderijen. Een gebied dat veelvuldig werd bezocht door schrijvers en kunstschilders en tegenwoordig veel natuurliefhebbers en recreanten trekt.Het natuurreservaat Botshol is een beschermd vogelbroedgebied van watergangen en rietlanden, waarvan de bezoeker buiten de broedperiode slechts per roeiboot de schoonheid kan aanschouwen. Onder meer deze unieke natuurschatten maken dat Abcoude nadrukkelijk heeft gekozen om deel uit te maken van het Groene Hart.

Bescherming door middel van water is het idee achter de Stelling van Amsterdam, een militair verdedigingsmiddel. In de negentiende eeuw is rondom Amsterdam een kring van forten en inundatiegebieden aangelegd. Het fort Abcoude was het eerste fort van deze stelling. Samen met onder meer de batterijen aan het Gein, die onderdeel zijn van de posten Krayenhoff in Amstelland, bezit de gemeente Abcoude militair-historisch erfgoed. Sinds 1996 staat de Stelling van Amsterdam op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO.