Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  9

  Huurwoningen Gouda

  Op zoek naar een huurwoningen in Gouda?

  Goudse kaas, Goudse stroopwafels, Gouds keramiek, Goudse kaarsen en Gouds bier: Gouda is dé stad van de oude ambachten. De authentieke producten hebben Gouda wereldwijd op de kaart gezet. Maar Gouda is niet alleen de stad van de kaas, stroopwafels of het bier. Door de gunstige ligging van de stad is het namelijk ook een ideale uitvalsbasis voor Randstedelingen. Vanuit Gouda ben je met de auto binnen drie kwartier in steden als Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Leiden. Gouda heeft bovendien uitstekende treinverbindingen richting Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden.

  Wonen in Gouda
  Gouda is met haar 70.000 inwoners lang niet zo massaal als de grootste steden in Nederland. De stad biedt daardoor een unieke mix tussen levendigheid en rust. Ondanks dat Gouda middenin de Randstad ligt, vind je in de stad nog een dorpse gemoedelijkheid. De binnenstad is heel compact en voetgangersvriendelijk. De Goudse binnenstad telt maar liefst 354 rijksmonumenten, waaronder het Stadhuis en de Sint Janskerk. Verder vind je er tal van authentieke winkeltjes en kleine, middeleeuwse straatjes. Ook de grachten en vele hofjes zijn kenmerkend voor de stad. Toch is Gouda een moderne gemeente met voldoende voorzieningen. De binnenstad staat bol van de restaurants, bars en andere horecagelegenheden. Buiten het centrum vind je bijna 70 scholen en maar liefst 80 sportclubs.

  Wie behoefte heeft aan échte rust, vindt op een paar minuten fietsen het Goudse Hout, de Reeuwijkse Plassen en de Krimpenerwaard. Kortom: Gouda biedt alles wat een huizenzoeker wenst.

  Huurprijzen in Gouda relatief laag
  Doordat Gouda een relatief kleine stad is, liggen de huurprijzen een stuk lager dan in de grote steden van Nederland. De gemiddelde huurprijs van een woning in Gouda lag in het begin van 2020 op €12,86 per vierkante meter per maand. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde lag in die periode op €16,75 per vierkante meter per maand. In Amsterdam lag de huurprijs zelfs op €23,50.

  Een huurwoning zoeken in Gouda
  Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning in Gouda, heb je keuze uit diverse plekken. Gouda bestaat uit negen wijken: de Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluits en Westergouwe. Binnen Gouda is er voor ieder wat wils. Zo staat het centrum vol met historische gebouwen en kun je voor nieuwbouw terecht in Westergouwe.

  De meeste particuliere huurwoningen in Gouda zijn te vinden in de Binnenstad. Maar liefst een kwart van alle woningen in die wijk zijn particuliere huurwoning. Een op de vijf woningen in de Binnenstad wordt verhuurd door een corporatie. Ook in Bloemendaal en Westergouwe staan relatief veel woningen te huur die door particulieren in de vrije sector worden aangeboden. De meeste sociale huurwoningen zijn te vinden in de wijk De Korte Akkeren, Plaswijck, Noord en Goverwelle.

  Vind je huurwoning via Pararius
  Ben je op zoek naar een huurwoning in Gouda, dan ben je bij Pararius aan het juiste adres. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we alle huurwoningen die in Gouda beschikbaar zijn in een handig overzicht geplaatst. Door de zoekfilters te gebruiken, zie je gemakkelijk welke woningen te huur staan die aan jouw wensen voldoen. Filter bijvoorbeeld op appartement of eengezinswoning.

  Jouw woning te huur aanbieden?
  Heb je een woning in Gouda die je graag zou willen verhuren? Ook daar kan Pararius bij helpen. Ga naar woning verhuren, vul je gegevens in en een van de beste makelaars van Almere neemt vrijblijvend contact met je op.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Gouda

  De afgelopen 5 dagen zijn er 2 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.