Prijs

  Aantal slaapkamers

  Oppervlakte

  Interieur

  14

  Huurwoningen Dordrecht

  Huurwoningen Dordrecht? Vind snel jouw huurwoning op Pararius!

  Ben je op zoek naar een huurwoning in Dordrecht? Dan ben je bij Pararius aan het juiste adres! Op onze website vind je een compleet aanbod aan huurwoningen in Dordrecht, aangeboden door diverse makelaars. Zoek in het aanbod, reageer gratis en vind snel jouw nieuwe huurwoning Dordrecht!

  Huren in Dordrecht
  Dordrecht is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Per 1 januari 2020 telde de gemeente 119.300 inwoners, verdeeld over 55.014 huishoudens. De verdeling tussen het aantal mannen en vrouwen is in Dordrecht ongeveer gelijk. De leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar vormt de grootste leeftijdsgroep binnen de bevolking van Dordrecht, gevolgd door de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar.

  Dordrecht telt in totaal 19 wijken. De grootste wijk is Sterrenburg. Bijna alle bouw in deze wijk is gebouwd in de jaren '60 en '70. Sterrenburg is verdeeld in drie delen: Sterrenburg I, Sterrenburg II en Sterrenburg III. Vooral in Sterrenburg II en Sterrenburg III wonen veel gezinnen. De wijk kenmerkt zich door het vele groen. De wijk Stadspolders is na Sterrenburg een van de grootste wijken van Dordrecht. Deze wijk is iets nieuwer, de woningen zijn namelijk gebouwd in de jaren '80 en '90. Stadspolders is gelegen in het oosten van Dordrecht. Deze wijk beschikt over een eigen station. Ook de wijk Crabbehof is een van de grootste wijken van Dordrecht, waar veel huurwoningen te vinden zijn. Net als in de wijk Sterrenburg is het grootste deel van deze wijk gebouwd in de jaren '60 en '70. Deze wijk is gelegen naast Station Dordrecht-Zuid en is hierdoor eenvoudig te bereiken. Ook beschikt de wijk over een mooi winkelcentrum.

  Wonen in Dordrecht
  Dordrecht is de vijfde gemeente van de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen op de plaats waar rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas. Dit drierivierenpunt is het drukst bevaren waterknooppunt van Europa. Inwoners van de stad noemen de stad veelal Dordt, waarmee de naam van de stad dus wordt afgekort. Het centrum van Dordrecht heeft een historische en karakteristieke uitstraling. Je kunt dan ook leuk winkelen in de karakteristieke straten of een bezoek brengen aan een van de vele restaurants. In Dordrecht kun je diverse culturele uitstapjes maken. Zo kun je een bezoek brengen aan de Grote Kerk, welke midden in de stad gevestigd is. Ook kun je een bezoek brengen aan Dordrechts museum en aan het Huis van Gijn. Door de prachtige grachten kun je leuke boottochten maken. Tijdens deze boottochten lijkt het net alsof je je begeeft in het prachtige Venetië. Ben je heel avontuurlijk aangelegd? Dan is een bezoek aan het prachtige Biesbosch een leuk uitstapje!

  Gemeente Dordrecht
  De gemeente Dordrecht heeft veel te bieden voor huurders. Dordrecht is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Den Haag, Rotterdam en Breda. De wijken in Dordrecht hebben ieder een eigen karakter, gecombineerd met de vele mogelijkheden tot recreëren en met een ruim aanbod van huurwoningen zijn alle ingrediënten aanwezig om het huren tot een succes te maken. De gemeente Dordrecht voert een actief beleid om samen met zijn huurders de wijken schoon, gezellig, groen en veilig te houden. Op deze manier wil de gemeente Dordrecht meer betrokkenheid creëren bij zijn huurders, dit heeft ook weer een positief effect op de leefbaarheid in de wijken zelf.

  Huurwoningen in Dordrecht
  Door alles wat de stad te bieden heeft is de vraag naar huurwoningen in Dordrecht de afgelopen jaren flink toegenomen. Ondanks deze toenemende vraag zijn huurwoningen in Dordrecht relatief betaalbaar. Nieuwe huurders in de vrije sector betaalden in het vierde kwartaal van 2020 gemiddeld €12,95 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in Dordrecht. Dit is een stuk minder dan de gemiddelde prijs van huurwoningen in Nederland. Ben je dus op zoek naar een relatief betaalbare huurwoning in een stad met veel voorzieningen en een gunstige ligging in de Randstad? Start dan met zoeken naar een huurwoning in Dordrecht.

  Vind huurwoningen in Dordrecht op Pararius
  Op Pararius vind je een compleet aanbod aan huurwoningen in Dordrecht in een handig overzicht. Zoek tussen alle huurwoningen in Dordrecht of maak gebruik van de filters. Op die manier zoek je alleen tussen huurwoningen in Dordrecht die aan jouw woonwensen voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op woningtypen, zoals appartementen, kamers of studio's. Ook kun je filteren op aantal (slaap)kamers en voorzieningen in de woning. Start jouw zoektocht en vind eenvoudig en gratis jouw nieuwe huurwoning in Dordrecht op Pararius.

  Woning verhuren in Dordrecht
  Wil je van jouw woning een huurwoning maken? Pararius brengt je gratis in contact met de beste verhuurexperts in Dordrecht. Zij kunnen jouw huurwoning aanbieden op Pararius en je helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

  Ontvang het nieuwste woningaanbod
  Jouw zoekopdracht
  • Dordrecht

  De afgelopen 5 dagen zijn er 4 nieuwe woningen voor jouw zoekopdracht bij gekomen.