Nieuws

 1. Huurprijsdaling ingezet in alle G5-steden

  in Persberichten

  De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het eerste kwartaal van 2021 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Nieuwe huurders betaalden € 16,34 per vierkante meter per maand, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

 2. Opnieuw dalende huurprijzen in vrije sector

  in Persberichten

  De gemiddelde landelijke huurprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het vierde kwartaal van 2020 opnieuw gedaald. Een nieuwe huurder betaalde € 16,16 per vierkante meter per maand voor een vrije sector huurwoning, 3,7 procent minder dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. Een vergelijkbare prijsdaling werd voor het laatst gemeten in het vierde kwartaal van 2012.

 3. Logica over tijdelijke huurcontracten incorrect

  in Persberichten

  Volgens Platform Investico zijn tijdelijke huurcontracten een landelijk probleem, omdat ze niet voor substantieel meer woningaanbod hebben gezorgd. Daarentegen konden huurprijzen wel harder stijgen en kwam de doorstroming vanuit de sociale huur op een historisch dieptepunt. Jasper de Groot, directeur van Pararius, ziet echter andere verbanden.

 4. Landelijke huurprijs voor het eerst in zes jaar gedaald

  in Persberichten

  De gemiddelde landelijke huurprijs van huurwoningen in de vrije sector is voor het eerst in zes jaar tijd gedaald. Een nieuwe huurder betaalde in het derde kwartaal van 2020 gemiddeld € 16,56 per vierkante meter per maand. Dat is 0,4 procent minder dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. De laatste prijsdaling werd gemeten in het derde kwartaal van 2014 toen de huurprijzen daalden met 0,1 procent. 

 5. Dalende huurprijzen in grote en middelgrote steden

  in Persberichten

  De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het tweede kwartaal van 2020 met 2,4 procent gestegen. Nieuwe huurders betaalden € 16,70 per vierkante meter per maand, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. De huidige prijsstijging is de kleinste prijsstijging sinds het eerste kwartaal van 2015.

 6. Huurplafond bereikt in meer dan 20 Nederlandse steden

  in Persberichten

  De gemiddelde vierkantemeterprijs van vrije sector huurwoningen die in het eerste kwartaal van 2020 vrijkwamen voor nieuwe huurders is gestegen met 2,6 procent. Sinds het tweede kwartaal van 2015 werd op Pararius niet zo’n kleine prijsstijging gemeten. Ook in meer dan twintig kleine en middelgrote steden stegen de prijzen het afgelopen kwartaal minimaal.

 7. Huurprijsontwikkeling Gelderland

  in Persberichten

  In de tweede helft van 2019 betaalden nieuwe huurders in de provincie Gelderland gemiddeld € 11,30 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is een stijging van € 0,43 per m2 per maand ten opzichte een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

 8. Huurprijsstijging in vrije sector koelt af 

  in Persberichten

  inds het vierde kwartaal van 2018 blijven de prijsstijgingen elk kwartaal onder de 5 procent, blijkt uit de laatste cijfers van woningplatform Pararius. In het vierde kwartaal van 2019 stegen de huurprijzen met 4,8 procent naar een gemiddelde vierkantemeterprijs van € 16,77 per maand ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 

 9. Huurprijsontwikkeling Noord-Brabant

  in Persberichten

  In Noord-Brabant betaalden nieuwe huurders in de eerste helft van 2019 gemiddeld € 12,96 per vierkante meter per maand voor een huurwoning in de vrije sector. Dat is bijna een euro meer dan dezelfde periode in 2018: toen betaalden nieuwe huurders € 12,05 per vierkante meter per maand. Dat blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

 10. Huurprijsstijging vrije sector blijft gematigd 

  in Persberichten

  Er is nog altijd sprake van een gematigde huurprijsstijging in de vrije sector, blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van woningplatform Pararius. De landelijke vierkantemeterprijs van huurwoningen steeg met 3,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Bij het betrekken van een nieuwe, kale huurwoning betaalden huurders € 11,56 per vierkante meter per maand. Een gestoffeerde woning kostte gemiddeld € 15,83 en een gemeubileerde woning € 19,33.

 11. Nieuwbouw met één klik op Pararius via NieuwbouwOffice

  in Persberichten

  Pararius en Nieuwbouw Nederland bundelen hun krachten door middel van een koppeling tussen beide platforms. Projectontwikkelaars kunnen zo eenvoudig een groot bereik voor hun nieuwbouwprojecten genereren. Ook worden dagelijkse processen vereenvoudigd, terwijl alle belangrijke gegevens op één plek worden beheerd.

 12. Grote huurprijsverschillen binnen Rotterdam

  in Persberichten

  Nieuwe huurders betaalden in de eerste helft van 2019 gemiddeld € 16,29 per vierkante meter per maand voor een vrijesectorhuurwoning in Rotterdam. Dit is bijna een euro meer dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. Op wijkniveau zijn de prijsverschillen echter vrij groot.

 13. Kleinste landelijke huurprijsstijging sinds 2015

  in Persberichten

  De gemiddelde landelijke huurprijsstijging is in het tweede kwartaal van 2019 verder afgezwakt. De prijzen van huurwoningen in de vrije sector namen met slechts 3,1 procent toe. Dat is de laagste gemiddelde prijsstijging die woningplatform Pararius heeft gemeten sinds het tweede kwartaal van 2015.

 14. Landelijke huurprijsstijging opnieuw minder dan vijf procent

  in Persberichten

  De gemiddelde landelijke vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het eerste kwartaal van 2019 opnieuw met 4,9 procent gestegen. De landelijke prijsstijging lijkt sinds vorig kwartaal af te zwakken: toen steeg de huurprijs voor het eerst in drieënhalf jaar met minder dan vijf procent. Die trend zet nu door. Nieuwe huurders betaalden per vierkante meter gemiddeld € 16,33 per maand.

 15. Landelijke prijsstijging in vrije huursector zwakt af

  in Persberichten

  De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector nam het vierde kwartaal van 2018 opnieuw toe, echter de landelijke prijsstijging lijkt af te zwakken. Huurders die een nieuwe huurwoning betrokken betaalden 4,9 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2017. Het is voor het eerst in drieënhalf jaar (sinds het tweede kwartaal van 2015) dat de gemiddelde prijsstijging onder de 5 procent uitkomt.

 16. Aanhoudende prijsstijging in vrije huursector

  in Persberichten

  De gemiddelde vierkantemeterprijs van vrije sector huurwoningen is in het derde kwartaal van 2018 opnieuw gestegen. Landelijk betalen huurders die een nieuwe woning in de vrije huursector betrekken gemiddeld 5,3 procent meer dan een jaar geleden. In de koopsector stegen de huizenprijzen in diezelfde periode met maar liefst 10,3 procent1.

 17. Huurprijzen vrije sector in Noord-Nederland blijven achter

  in Persberichten

  De afstand tussen de gemiddelde huurprijzen van de meest noordelijke provincies, Groningen uitgezonderd, en de rest van Nederland wordt steeds groter. In Friesland, Drenthe en Overijssel betalen nieuwe huurders niet meer dan € 10,00 per vierkante meter per maand. Daarmee liggen de prijzen van huurwoningen in de vrije sector ver onder het landelijk gemiddelde van € 15,82. In de overige provincies lopen de huurprijzen nog steeds op.

 18. AVG in een notendop voor de vastgoedsector

  in Persberichten

  Vrijdag 25 mei 2018 was het zover: de dag van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR), in Nederland ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Deze deadline kan haast niemand zijn ontgaan vanwege de hoeveelheid privacy e-mails de dagen ervoor. Haast een paradox op de herziene Europese privacywetgeving die iedereen raakt, zo ook de vastgoedsector.

 19. Oververhitte woningmarkt dwingt tot concessies

  in Persberichten

  Amsterdam 7 juni 2018 - Woningzoekenden nemen liever genoegen met een kleinere of minder mooie woning om zo toch op een voor hen ideale locatie te kunnen wonen, dan dat ze bereid zijn uit te wijken naar een andere plek. Die locatie is bij de zoektocht naar een woning van groot belang; woningzoekenden vinden de staat van de buurt de belangrijkste factor bij de keuze voor een woning, gevolgd door de aanwezigheid van voorzieningen als winkels en reistijd naar werk.

 20. Huurprijzen middelgrote steden maken opmars

  in Persberichten

  De gemiddelde vrije sector huurprijzen bereiken in steeds meer steden een recordhoogte. Het afgelopen kwartaal lagen de huurprijzen van vrije sectorwoningen in meer dan tien grote en middelgrote steden op het hoogste niveau dat Pararius daar ooit heeft gemeten. Opvallend is dat het gros van die steden buiten de Randstad ligt. Ook de gemiddelde landelijke huurprijs was wederom hoger dan Pararius ooit heeft gemeten. Landelijk betalen huurders gemiddeld 5,9 procent meer dan een jaar geleden bij het betrekken van een nieuwe huurwoning in de vrije sector. Deze cijfers zijn gebaseerd op 10.671 woningen die het afgelopen kwartaal via Pararius werden verhuurd.

 21. Huurprijs vrije sector blijft stijgen

  in Persberichten

  De gemiddelde landelijke huurprijs ligt voor het tweede kwartaal op rij op het hoogste niveau dat Pararius ooit heeft gemeten. Met een huurprijs per vierkante meter van €15,25 bij vrijgekomen huurwoningen lag het gemiddelde in het laatste kwartaal van 2017 bijna een euro hoger dan in dezelfde periode van 2016. Nieuwe huurders worden hierdoor geconfronteerd met gemiddeld 6,4 procent hogere huurprijzen dan vorig jaar. Het gemiddelde prijsniveau wordt omhooggetrokken door gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen van particuliere verhuurders.

 22. Pararius innoveert met een nieuwe manier van zoeken naar woningen

  in Persberichten

  Amsterdam, 14 december 2017. Pararius, bekend als de grootste huurwoningsite van Nederland, werkt aan een nieuw en innovatief woningplatform voor huur- en koopwoningen. Het doel is de woningmarkt overzichtelijk en transparant maken door een nieuwe manier van zoeken te introduceren. Vandaag wordt daarin de eerste stap gezet: Pararius lanceert een nieuwe Smart Map voor de sectie Koopwoningen, waarmee woningzoekenden veel meer te weten komen over voorzieningen in de buurt.

 23. Huurprijs vrije sector stijgt buiten de Randstad veel harder

  in Persberichten

  Amsterdam, 3 augustus 2017 - Na maanden van aanzienlijke huurprijsstijgingen in de vrije huursector lijken de huurprijzen in de Randstadprovincies te stagneren. Het afgelopen kwartaal stabiliseerden de gemiddelde huurprijzen in de vrije sector in onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Buiten de Randstad is echter het tegenovergestelde zichtbaar. In die provincies stegen de huurprijzen het afgelopen kwartaal gemiddeld twee keer zoveel als binnen de grenzen van de Randstad.

 24. Huurders wijken uit naar randgemeenten

  in Persberichten

  Huurprijzen in de vrije sector zijn opnieuw hoger dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2017 betaalden huurders die een vrije sector huurwoning betrokken gemiddeld €14,70 per vierkante meter per maand. Door grote vraag naar de lager geprijsde kleine huurwoningen stijgt de prijs van kleine huurwoningen sterk. Ook wijken huurders uit naar goedkopere gebieden net buiten de stad waardoor de prijzen ook daar stijgen. Dat blijkt uit de Huurmonitor van Pararius.nl, het online platform voor huuraanbod in Nederland.

 25. Grote vraag naar middeldure huurwoningen

  in Persberichten

  Amsterdam, 28 januari 2017 – De gemiddelde prijs van een kale huurwoning steeg in 2016 met 3,6% naar € 9,59 per m2 per maand. De huurprijzen voor gemeubileerde (+ 7,7%) en gestoffeerde (+ 11,2%) woningen stegen in hetzelfde tijdsbestek veel harder. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Huurmonitor[1] van Pararius.nl, het grootste online platform voor huuraanbod in Nederland. Door de grotere prijsstijging in de gestoffeerde en gemeubileerde segmenten verschuiven er middeldure huurwoningen naar een duurdere prijsklasse waardoor het middeldure aanbod relatief afneemt. Hierdoor kwamen de middeninkomens in 2016 verder klem te zitten in de prijskloof tussen sociale en vrije sector huur. Dit probleem doet zich vooral voor in de regio’s met de hoogste WOZ-waarde per vierkante meter. Deze regio’s kennen een relatief groot aandeel gestoffeerde en gemeubileerde woningen.

 26. Huurder voordeligst uit met kale huurwoning

  in Persberichten

  Amsterdam, 18 november 2016 - De huurprijzen van woningen in de vrije sector in Nederland zijn in het derde kwartaal van 2016 gestegen. Kale huurwoningen zijn verreweg het goedkoopst om te huren met een gemiddelde huurprijs van € 9,54 per m2 per maand. Het duurst is men uit voor gemeubileerde huurwoningen met een gemiddelde huurprijs van € 17,35 per m2 per maand. Deze dure woningen worden met name in de regio’s met de hoogste WOZ-waarde per vierkante meter aangeboden. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Huurmonitor van Pararius, het grootste online platform voor huuraanbod in Nederland. Pararius onderzocht gemeubileerde, gestoffeerde en kaal aangeboden huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

 27. Vrije sector huurprijzen met name in Randstad gestegen

  in Persberichten

  Amsterdam, 26 juli 2016 - De gemiddelde huurprijs van een woning in de vrije sector in Nederland is in het tweede kwartaal van 2016 met 6,2% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor. De huurprijzen stijgen hoofdzakelijk in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Buiten de Randstad ontwikkelen de huurprijzen zich veel gematigder, op enkele steden na. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Huurmonitor van Pararius Huurwoningen, het grootste online platform voor huuraanbod in Nederland.

 28. Particuliere woningverhuurders verhogen huurprijs

  in Persberichten

  In het eerste kwartaal van 2016 zijn de huurprijzen in de vrije sector in Nederland gestegen met 6,2% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015. De gemiddelde huurprijs steeg in een jaar tijd van € 12,61 tot € 13,38 per vierkante meter per maand. Dehuurmonitorvan Pararius.nl signaleert een duidelijke opwaartse trend in de huurprijs van woningen in de vrije sector. Pararius wijt de stijging van de huurprijs aan de grote vraag naar huurwoningen in de vrije sector in combinatie met particuliere verhuurders die de opgelegde bemiddelingskosten van de makelaar verrekenen in de huurprijs.

 29. Randstad drukt stempel op landelijke huurprijs

  in Persberichten

  Amsterdam, 5 februari 2016 - De huurprijzen in de vrije sector in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2015 net als in het derde kwartaal met 5,2% gestegen ten opzichte van 2014. De gemiddelde huurprijs per vierkante meter per maand komt uit op € 13,14. Pararius.nl signaleert de afgelopen drie jaar een opwaartse trend in de huurprijs van woningen in de vrije sector. Wel ligt de gemiddelde huurprijs van Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland hoger dan in de rest van Nederland. Zonder deze drie provincies zou de huurprijs in Nederland uitkomen op een lager gemiddelde van € 9,58 per vierkante meter per maand. Dit houdt in dat men buiten de Randstad voor een woning van 100 m2 in de vrije sector gemiddeld ongeveer € 950,- per maand aan huur betaalt.